Tuintrends 2020: zo is jouw tuin klaar voor de zomer!

Share.

Die heerlijk warme zomerdagen en -avonden komen er weer aan, en jij wilt daar natuurlijk van genieten in je eigen tuin. Maar de tuintrends van 2020, hoe zien die er eigenlijk uit? Dankzij deze handige tips is je tuin deze zomer helemaal mee met de nieuwste trendsAlvast een tipje van de sluier: de sleutelwoorden zijn ontspanning en ecologie! 

Ontspanning 

Na een lange dag of werkweek wil jij helemaal tot rust komen. En dat doe je in 2020 in je eigen tuin. Dit zijn de tuintrends voor de zomer van 2020 die je helemaal laten relaxen:  

  • Verzorg je eigen moestuinDaarin werken is ontspannend en mediterend. Het extra voordeel: jij hebt lekker verse groentjes op je bord!  
  • Ga voor onderhoudsvriendelijke planten. Denk aan een taxushaag, hibiscus of lavendel, al zijn er natuurlijk nog tal van andere voorbeelden. 
  • Je tuin hoeft helemaal niet zo netjes te zijn deze zomer. Mix culturen, kleuren, materialen en accessoires alsof het een lieve lust is. Zolang jij het mooi vindt, mag het! 

Het is duidelijk: een tuin waarin jij weinig werk hebt en vooral heel erg kunt genieten, dát is een van de belangrijkste tuintrends van 2020.


Ecologie 

Biodiversiteit 

Maar in een tuin zijn natuur, ecologie en biodiversiteit natuurlijk ook altijd belangrijk. Zorg om te beginnen voor een tuin met veel groen: weg bestrating en betegeling, hallo kleurenparadijs! Bovendien heb jij zo niet alleen minder last van onkruid, je bent extra vriendelijk voor de diertjes in je tuin. De vlinders, vogels en bijtjes zullen je dankbaar zijn. Ook een balkon kleurijk inrichten is een fluitje van een cent!

Regenwater opvangen 

Daarnaast is het ook erg belangrijk om je regenwater zo veel mogelijk op te vangen in een regenwaterton of -put. Dat water hergebruik je om je planten water te geven of misschien zelfs als sanitair water. Het regenwater kun je natuurlijk ook opvangen in een vijver. Dat staat niet alleen gezellig, het zorgt ook voor een vlotte afwatering. 

Bonustip 

Een laatste tuintrend die we je graag meegeven is dat de scheiding tussen je interieur en exterieur steeds vager wordt. Je Veranda en terras lopen haast naadloos in elkaar over en de tuinmeubelen lijken wel recht uit de woonkamer te komen. Met dekentjes, kussens en lichtslingers zorg je voor extra gezelligheid. Dankzij dit soort kleine ingrepen geniet jij het hele jaar door van je tuin.

Bron: Inspirerend wonen

Share.

Comments are closed.