Zoveel betaal je voor het duurste huis in jouw provincie

Share.

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? Enkelen onder ons hebben misschien een iets groter spaarpotje bij elkaar gespaard, maar voor velen blijft een miljoenenvilla een ijdele droom. Omdat het niet binnen ons budget valt, zoeken we wellicht ook niet naar de peperdure villa’s in ons land. Maar wat als we nu even niet hoefden te letten op wat er in ons spaarvarkentje zit? Wij gingen op Zimmo op zoek naar de duurste huizen die te koop staan per provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

Onderstaande lijst is gesorteerd van duurste huis, tot aan de provincie met het ‘minst dure’ huis.
Veel leesplezier! 

1. Vlaams-Brabant

De duurste provincie ligt niet geheel verrassend in de nabijheid van onze hoofdstad. De gemeente zelf ook niet, want Tervuren ligt op een steenworp van de Brusselse gemeenten en is gekend om haar hoge woonprijzen. Het is dan ook geen verrassing dat het duurste huis van de provincie zich in deze Druivenstreek bevindt. Maar liefst 7.500.000 euro moet je op tafel leggen, maar je krijgt er wel een waanzinnig landgoed van vijftig are met zes slaapkamers en drie badkamers voor in de plek. En op reis gaan hoeft niet meer, want in je gigantische tuin geniet je er uiteraard van een zwembad!

2. Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Tervuren klimt dus op het hoogste schavotje als gemeente met de duurste woning, dat met de nabijheid van hoofdstad Brussel in een dure regio ligt. Dat Brussel zelf dan de zilveren medaille grijpt mag geen verrassing zijn. In de gemeente Sint-Pieters-Woluwe vind je eveneens een villa met evenveel slaapkamers en badkamers. Deze nieuwbouw is -uiteraard- voorzien van een zwembad -én een wijnkelder!- en heeft een quasi perfecte energiescore, waardoor nieuwe eigenaars op beide oren kunnen slapen. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast: 5.950.000 euro.

3. Antwerpen

De top drie sluiten we af in de provincie Antwerpen. 1.130 m² aan woonoppervlakte waar een eetkamer zicht heeft op de Koivijver, je een luxueuze fitness ruimte met sauna, hamman en douche en je in de kelder nog ruimte genoeg hebt voor een thuisbioscoop. Mocht dat nog niet voldoende zijn, nabij deze knappe villa in Kappellen kan je ook gemakkelijk je hobby’s uitoefenen want er is zicht op de Royal Antwerp Golf Club! Oh ja, heb je nog 5.850.000 euro op overschot, dan kan dit stekje de jouwe worden!

4. West-Vlaanderen

Net buiten de top 3: West-Vlaanderen, met het gekende Knokke-Heist als orgelpunt, waar een villa met zeven slaapkamers en evenveel badkamers te koop staat voor een stevige 5.350.000 euro. Je krijgt er dan ook een luxueuze en karaktervolle woning voor terug dat ook kan terugvallen op een zeer geprivilegieerde ligging langs het knappe golfresort. Sla jij straks een balletje mee?

5. Waals-Brabant

De eerste Waalse provincie haalt nog net de top vijf. Het is gebruikelijk dat onze Franstalige landgenoten iets minder moeten neertellen voor een woning, maar Waals-Brabant is omwille van zijn centrale ligging en nabijheid van de hoofdstad nog wel de uitzondering. In Lasne-Chapelle-Saint-Lambert -de naam alleen al klinkt uitzonderlijk- ligt dit landgoed van 37.000 m² waar er zelfde meer ruimte is om paarden te kunnen stallen dan dat je zelf kan wonen in een gemiddelde Vlaamse woning. Ze kan van jou zijn voor de som van 3.950.000 euro!

6. Oost-Vlaanderen

Wil je het liever iets unieker? La Sablière in het Oost-Vlaamse Ruien werd de voorbije jaren met liefde en succes uitgebaat als luxe hotel met 14 suites, volledig ingericht restaurant en privé woonst. Het hele pakketje kan nu van jou zijn, met schitterend afgewerkte kamers in een fenomenaal landgoed. Misschien een ideale woning om als hele familie te kopen! Als jullie de vraagprijs van 2.990.000 euro delen, ‘valt het misschien nog wel mee’. 😉

7. Luik

En voor wie het nog niet speciaal genoeg is, trekken we naar de provincie Luik voor een echt middeleeuws kasteel! Voor deze historische parel trekken we richting de Oostkantons. In het dorpje Hergenrath, een deelgemeente van Kelmis, bevindt zich een uniek stukje geschiedenis. Op het domein van Kasteel Eyneburg vind je verschillende delen waaronder een impressionant middeleeuws kasteel, een kapel, dienstwoningen, stallingen, wachttorens, smidse en zelfs een waterbron, allemaal omringd door een muur zoals je ze vroeger in sprookjes kon zien. Waan jezelf als een prins(es) voor 2.800.000 euro!

Lees meer: Dit Belgische kasteel uit de middeleeuwen staat te koop!

8. Henegouwen

2.500.000 euro. Zoveel moet het duurste huis in de provincie Henegouwen kosten. Een oprijlaan verraadt al dat je in een groot landhuis terecht komt. Maar liefst 29.004 m² grond- en 1.435 m² woonoppervlakte in de gemeente Gerpinnes wachten op een nieuwe eigenaar. Op het prachtige landgoed vind je eveneens een karaktervolle villa met hoogwaardige materialen, voorzien van vijf slaapkamers, vijf badkamers, een moderne keuken, een sauna en een binnenzwembad.

9. Limburg

Iets goedkoper -met een prijskaartje van 2.400.000 euro– vinden we in de ‘goedkoopste’ Vlaamse provincie, Limburg. Op een prachtig domein in het pittoreske Kessenich -een deelgemeente van Kinrooi- kom je tot rust op je eigen landgoed, waar er ruimte is voor zoveel paarden als je maar wil. De nieuwbouwwoning zelf is voorzien van alle moderne materialen en ook de paardenstallen zijn van onberispelijke kwaliteit. Helaas voor velen die al begonnen dromen: de woning staat momenteel al in optie.

10. Luxemburg

De meest zuidelijke provincie bengelt ook achteraan het klassement. Alhoewel, 1.950.000 euro hoest je nog steeds niet zomaar op. Je komt er terecht in Waha, een deelgemeente van Marche-en-Famenne, waar je in de Rue du Château terecht kan in -hoe kan het ook anders?- een kasteel! Het kasteel van Waha met ongeveer 21 hectares aan grondoppervlakte, 21 slaapkamers en eveneens 21 badkamers staat te boek als een historisch monument uit de zestiende eeuw.

11. Namen

De lijst afsluiten doen we in Namen. Op een boogscheut van de gelijknamige (inderdaad) hoofdstad vinden we in Saint-Servais een moderne villa terug met maar liefst tien slaapkamers, moderne afwerkingen en adembenemende panorama’s vanop het terras! Oh ja, dit alles vinden we terug aan een vraagprijs van 1.750.000 euro!

Disclaimer: De panden hierboven stonden op het moment van schrijven (12 juni) op Zimmo. Op een later moment van lezen hebben deze mogelijks een nieuwe eigenaar gevonden.

Share.

Leave A Reply