Luxevilla met een “snelle” en “trage” trap

Share.

“Jellyfish House”, zo klinkt de naam van deze vier verdiepingen tellende woning met een dakterras en -zwembad. Op die manier hebben de bewoners tijdens het zwemmen en zonnen uitzicht op de Middellandse zee in plaats van op de buren…

Het zwembad hangt deels over een half ingesloten terras naast de ingang van de woning. De brandende Spaanse zon (Marbella) schijnt door de glazen bodem heen en projecteert zo turquoise rimpelingen van het water op de grond. Zoiets zal je nog niet vaak tegengekomen zijn… En geen paniek: ‘s nachts zorgen spots voor hetzelfde effect als de zon overdag.

Binnen is het allemaal al even bijzonder. De achterwand van het zwembad bestaat namelijk ook uit glas en geeft uit in de keuken van de woning. Zo hebben de bewoners zicht op vrienden en familie die een duik nemen in het water. En kunnen ze misschien ook op het raam tikken zodra het eten klaar staat…

Verder zijn er twee trappen voorzien: een “snelle” en een “trage” trap. De zacht hellende, “trage” trap staat in verbinding met de vier verdiepingen. De “snelle” trap biedt meteen toegang tot de buitenzijde van het dak, waar het zwembad gelegen is. Ach ja, waarom ook niet als je toch plaats genoeg hebt… Er is trouwens ook een lift aanwezig. Al doet deze geen dienst als personenlift, maar als goederenlift om eten en drinken vanuit de keuken naar het dak te brengen. Handig.

Naast vijf slaapkamers zijn er op de eerste verdieping ook een sauna en stoombad aanwezig. Televisies en audio-apparaten zitten mooi  in de muren en plafonds verwerkt. De meeste ramen kunnen volledig opengezet worden. Zo vervaagt meteen de grens tussen binnen en buiten.

Mocht je je toevallig afvragen hoe een luxueuze woning er uitziet; ik denk dat je het antwoord vanaf nu zeker en vast kent!

Auteur: HS – Bron & foto’s Wiel Arets Architects

 

Share.

Leave A Reply