10 essentiële klusjes die iedereen zou moeten kunnen

Share.

Akkoord, zo handig zijn dat je er je beroep van kan maken in de bouw is niet iedereen gegeven. Maar zelfs al heb je de ergste twee linkerhanden van de straat, verstop je daar vooral niet achter. Alle klusjes uitbesteden kan immers al snel een serieuze hap uit je budget betekenen.

Vele klusjes zijn niet eens zo moeilijk om aan te leren. We zetten er hier tien eenvoudige op een rijtje, waarmee je aardig wat budget kan besparen als je ze zelf kan. Trouwens, wedden dat je er ook voldoening uit haalt eens je ze onder de knie hebt?

1. Gipsplaten herstellen

Of je nu je gipsen muren wil voorbereiden op een nieuwe verflaag of dient te herstellen na een wild feestje of ongelukje, het herstellen van gipsplaten is eigenlijk zeer eenvoudig.

Foto 1

2. Een doorlopend toilet repareren

Ook wel eens last gehad van de geluidsoverlast van een continu doorlopend toilet? En van een peperdure waterfactuur wanneer je te lang wachtte om het probleem aan te pakken? Foto 2

3. Een lekkende kraan herstellen

Ook een lekkende kraan kan de waterfactuur natuurlijk fameus de hoogte in jagen. In dit artikel krijg je een aantal aandachtspunten en vaardigheden mee die je helpen de bron van het lek te diagnosticeren en herstellen!
Foto 3

4. Verven

Komaan, uiteindelijk niks zo eenvoudig en kosteneffectief als het zelf verven van je muren. Een nieuw geverfde muur geeft overigens meteen een heel andere invulling aan je interieur. Wil je van de eerste poging een goeie beurt maken? Volg dan zeker deze tips..
Foto 4

5. Nieuwe verlichting steken

Wel, tenzij je graag in het donker zit natuurlijk. Nieuwe verlichting steken is poepsimpel, zolang je natuurlijk maar eerst en vooral let op de veiligheid. Sluit altijd eerst het elektrische circuit af voor je een lamp vervangt!
Foto 5

6. Je sloten vervangen

Pas verhuisd? Of gewoon al veel te lang dezelfde sloten in je woning? Je hebt niet per se een slotenmaker nodig om je sloten te vervangen, zo moeilijk is het echt niet. Links van rechts en boven van onder kunnen onderscheiden, is eigenlijk alles wat je moet kunnen. De volgende gids helpt je verder op weg.
Foto 6

7. Een kapot stopcontact vervangen

Als je weet hoe het te doen, is een stopcontact vervangen niet eens zo moeilijk. En met dit artikel weet je vanaf nu hoe je het moet doen! Let wel opnieuw: altijd eerst het elektrische circuit afsluiten!
Foto 7

8. Isoleren

Een tochtig huis is een inefficiënt huis, en inefficiënte huizen kosten op lange termijn bakken geld. In dit artikel krijg je een goede basiskennis van isolatie mee en worden eenvoudige tips en tricks gedeeld. Hiermee kan je aan de slag om de zwakheden in jou woning te identificeren en aan te pakken. Voordat je start geven we je ook nog enkele meest voorkomende fouten bij het isoleren mee.
Foto 8

9. Het herstellen van metselwerk

Gekloven beton en afbrokkelend cement, iedereen heeft er in zijn woning wel eens last van. Zie je op tegen het herstellen ervan? Zo eenvoudig is dat inderdaad ook niet. Maar dit artikel zet je alvast op de goede weg!

Foto 9

10. Een kapotte tegel herstellen

Waarom zou je je nog storen aan een kapotte tegel in je keuken of badkamer? Met deze handleiding vervang je hem in no time!
Foto 10

Auteur: PJG

Share.

Leave A Reply