Wat zegt jouw salontafel over je?

Share.

De salontafel: het is de blikvanger van elke woonkamer. Je plaatst er koffiekoppen op, er komen boeken op terecht – en in het beste geval verdwijnen ze ook weer – en je ontvangt er je gasten aan. Maar geen enkele tafel ziet er hetzelfde uit. En dat zegt meer over jou dan je denkt. Wat vertelt jouw salontafel over je persoonlijkheid?

Als je salontafel bezaaid is met boeken of magazines …

… ben je waarschijnlijk een boekenfanaat die vaak leest, en enkel over boeken praat. Nieuwe aanwinsten en oude favorieten liggen rug aan rug verspreid over de tafel. Een tafelblad vol conversatiestarters.

Als er een hoop kaarsen of planten op staan …

… kom je pas tot rust als alles rond je gezellig en opgeruimd is. Je houdt ervan om een plek te hebben waar je tot rust komt. Jouw huis is opgeruimd, maar niet té netjes.

Als je post erop blijft liggen …

… heb je een veel te druk leven om je bezig te houden met onbenulligheden als de post. Je bent zo bezig met je werk en je sociaal leven, dat die brieven wel kunnen wachten.

Als ze volstaat met prullaria …

… heb je waarschijnlijk een grote, veelkleurige persoonlijkheid en ben je een verzamelaar. Je hebt je eigen identiteit in je hele huis gestoken. En je salontafel, die is daar het grote middelpunt van. Geen stuk op de tafel waar geen verhaal aanhangt, en geen haar op jouw hoofd dat erover denkt om ook maar iets weg te gooien.

Als ze er altijd netjes bijligt …

… ben je een minimalist en perfectionist. Alles in je huis heeft zijn eigen plek, en je georganiseerde salontafel is daar het perfecte voorbeeld van. Onverwacht bezoek is dan ook altijd welkom.

Als ze er altijd slordig bijligt …

… ben je een creatieveling, die vaak zo opgezogen wordt in projecten en avonturen, dat een kruimeltje meer of minder, of wat verdwaalde rommel hier en daar, het minste van je zorgen is. Jij hebt andere, leukere dingen aan je hoofd dan opruimen.

Als de bovenkant proper is, maar de onderplank een rommeltje …

… ben je daar helemaal niet alleen in. Orde is belangrijk, maar gezelligheid is dat ook. In jouw huis wordt geleefd en dat kan je zien ook. Bezoek is welkom, maar je huis is niet perfect in orde, en dat is helemaal prima.

Als je altijd onderzetters gebruikt …

… ben je een planner, met veel aandacht voor de toekomst. Je draagt zorg voor je spullen, en ziet alles als een investering. Kringen op je dierbare tafel? Ik dacht het niet! Dat risico wil jij niet lopen.

Als je nooit onderzetters gebruikt …

… ben je een spontaan persoon, die graag risico’s opzoekt. Het is niet dat het je niets kan schelen, maar jij lost problemen liever op als ze zich stellen, dan dat je teveel op voorhand moet nadenken. Je leeft in het moment, en dat uit zich in je interieur.

Share.

Leave A Reply