De 10 mooiste kastelen van Vlaanderen

Share.

Deze atypische zomer wordt er eentje van de staycation… en misschien wel in je eigen kasteel! Want niet alleen legendarische Disneyfiguren Doornroosje, Assepoester en Rapunzel mogen er elke ochtend ontwaken, ook jij kan je binnenkort kasteelheer of kasteeldame noemen. Deze prachtexemplaren staan momenteel te koop op Zimmo!

1. Hasselt, Limburg

Een kasteel in de meest groene Vlaamse provincie. Het idee alleen al is om van te watertanden en als je dan nog eens weet dat dit Kasteel van Wijer in Hasselt nog eens verdoken in het groen ligt met een voormalige burchttoren omgeven door een visvijver, weet je dat je goed zit! Binnenin vind je naast de vijf slaapkamers een moderne stijl, waar ook nog rekening werd gehouden met het zeventiende-eeuws verleden van het gebouw. In de tuin vind je dan nog een zwembad, ideaal voor de staycation! 😉 Ohja, er hangt een prijskaartje van 1.900.000 euro aan het kasteel.

Binnenkijken

2. Antwerpen, Antwerpen

Zoek je het eerder in de Antwerpse provinciehoofdstad? Dit negentiende-eeuws Stadspaleis met historische rijkdom werd volledig gerestaureerd in 2009 met behoud van unieke originele elementen en rijk gedecoreerde hoge plafonds. Met 910 m² woonoppervlakte, zes slaapkamers en drie badkamers moet je je alvast geen zorgen meer maken wat plaatsgebrek betreft.

Binnenkijken

3. Eernegem, West-Vlaanderen

Een domein van 40.000 m², oftewel 4 hectare. In Eernegem staat dat te koop en je kan er dan ook even een enorm karaktervol kasteel bijkopen! Mocht je toch ervaren dat het qua ruimte niet voldoende blijkt te zijn, er is daarnaast ook de mogelijkheid om een stuk landbouwgrond van -jawel- 20 hectare mee aan te kopen!

Binnenkijken

Foto: Immo Dochy

4. Dworp, Vlaams-Brabant

In de aanbieding: een zeventiende eeuws kasteeldomein aan de rand van Brussel met 26 slaapkamers en 26 badkamers! Oké, even kaderen: het betreft Kasteel Gravenhof, een domein dat momenteel gebruikt wordt voor diverse events. Echter is er de mogelijkheid om -naast als handelszaak- dit domein als onroerend goed te verkopen. Binnenin werd alles recent knap gerenoveerd waardoor je misschien kan investeren met de gehele familie. 😉

Binnenkijken

5. Zoersel, Antwerpen

Voor wie de vier hectare uit Eernegem niet genoeg blijkt te zijn, kan terecht in het domein Zoerselbos, waar je kan genieten van maar liefst 15 hectare. Het prestigieus entree met lange dreef en mooi aangelegde Franse voortuin leidt tot aan het gerenoveerd kasteel, dat met een bewoonbare oppervlakte van 1.079 m², vijf slaapkamers en drie badkamers ook niet klein is. Wie tijdens de zomermaanden overigens de conditie op peil wil houden, kan dat doen op het aangelegde tennisveld.

Binnenkijken

6. Grembergen, Oost-Vlaanderen

Bescheiden kastelen onder het miljoen? Het kan! Voor ‘amper’ 620.000 euro staat deze ‘Kasteelvilla Van Mossevelde’ met vijf slaapkamers, twee badkamers en een bewoonbare oppervlakte van 603 m² op een domein van 3.857 m² te koop. Word jij straks eigenaar van deze gerenoveerde parel uit de negentiende eeuw?

Binnenkijken

7. Kortrijk, West-Vlaanderen

In het West-Vlaamse Kortrijk vind je dan weer dit prachtige kasteel, annex landhuis met een grondoppervlakte van 2,2 hectare. Het kasteel telt al zeven slaapkamers, maar voor wie dat toch onvoldoende blijkt, heeft ook de mogelijkheid om de nabijgelegen villa van 2.200 m² bij te kopen. Van zowel het kasteel als de villa is echter de prijs niet gekend.

Binnenkijken

Foto: Immo Dochy

8. Linkebeek, Vlaams-Brabant

Nog zo’n parel: het kasteel van Linkebeek, gelegen in een geklasseerd park van ± 1,5 hectare met eeuwenoude bomen is een unieke plek vlakbij de hoofdstad. Het kasteel met bewoonbare oppervlakte van ± 1.300 m² werd in 1860 gebouwd en volledig gerenoveerd met behoud van zijn charmes en historische elementen. De Art-Deco stijl in een gerenoveerd kasteel met een lift op elke verdieping is een werkelijke en unieke parel die niet in deze lijst mocht ontbreken.

Binnenkijken

9. Bekkerzeel, Vlaams-Brabant

Van het zuiden trekken we naar het westen van de hoofdstad. In Bekkerzeel vinden we dit volledig omgracht kasteel Hof ter Zittert (acht slaapkamers) met bewoonbare oppervlakte van ± 450 m², gelegen in een aangelegd park van ± 6 hectare met eeuwenoude bomen, boomgaard, weide en bos. Aan de oprijlaan bevindt zich de portierswoning met bewoonbare oppervlakte van ± 100 m² met aanpalend zes paardenboxen, zadelruimte en het oude bakhuis. Maak jij van dit kasteel je thuis?

Binnenkijken

10. Bonheiden, Antwerpen

Afsluiten doen we in Bonheiden, waar nog een unieke parel uit -vermoedelijk- de negende eeuw(!) een nieuwe eigenaar zoek. De grote renovaties en restauraties zijn alvast achter de rug en de groene en uiterst rustige omgeving is om duimen en vingers van af te likken!

Binnenkijken

Welk kasteel is jouw favoriet? 

Share.

Leave A Reply