Giet eens een kleurrijke vloer

Share.

Fris wit of fel geel of rood? Gietvloeren kunnen in allerlei kleuren. Nog leuker zijn de motiefjes of printjes die je een zee aan creatieve mogelijkheden bieden.

Spelen met kleuren

Denkende aan vuil en vlekken, lijkt wit niet echt een kleur om een vloer aan te leggen. Toch zijn hagelwitte gietvloeren populair. Voor de leefruimte zien we verder ook andere rustige neutrale tinten zoals licht- of donkergrijs. Felle kleuren zijn erg gesmaakt in een kinder- of speelkamer, of waarom niet: de slaapkamer.

Prints & motieven

Motiefjes worden minder verwerkt, maar je kunt er mooie kamers mee afleveren. Waan je rijk met muntjes onder je voeten, op een keienstrand of waarom niet, vlakbij de oceaan. Met 3D en fotoprints is namelijk heel wat mogelijk. Oordeel zelf maar of je deze in jouw woning zou zien zitten.

Van badkamer tot hal

Gietvloeren kunnen overal geplaatst worden: van kelder tot zolder, zelfs overheen trappen. Dankzij het naadloze karakter van de gietvloeren en hun waterresistentie kunnen ze zonder problemen de keuken en badkamer aan. In dat laatste geval wordt ook vaak de keuze gemaakt om de gietvloer te laten doorlopen in de inloopdouche en de wanden.

Betonlook

Eender welke kleur ze hebben: gietvloeren leveren een strak uitzicht op. Het grote voordeel is dat de gietvloer van ruimte tot ruimte kan gelegd worden. Een antislipafwerking is een aanrader voor een gietvloer in de badkamer of de keuken. De gietvloeren bestaan in twee versies: de harde epoxyhars of de eerder zachte polyurethaan gietvloer. De afwerking kies je als mat of glanzend, als blinkende metallic versie of als betonlook: hier worden twee kleuren gemengd.

Op elke ondergrond

Een gietvloer is niet alleen een optie bij nieuwbouw, maar zeker ook bij renovatie. Niet alleen op chape of beton, maar ook op een bestaande tegelvloer kan een gietvloer naadloos gegoten worden. De vloeropbouw bestaat uit vier lagen, met een toplaag als bovenlaag. Als die zou slijten of als je het motiefje beu gezien bent, volstaat het een nieuwe toplaag te laten gieten. Overigens: een epoxy gietvloer is mogelijk in combinatie met vloerverwarming. Ben jij de poetsman of –vrouw die de vloer zal boenen? Onthoud dan zeker dat gietvloeren onderhoudsvriendelijk zijn. Strepen en vlekken zijn gemakkelijk weg te nemen, maar pas wel op wanneer je wil schuren.

Foto’s © Liquid Floors & DRT
Auteur: KC

Share.

Leave A Reply