Klein appartement, groots interieur

Share.

Een klein appartement inrichten vergt een aantal aandachtspunten. Hou je daar rekening mee, dan kan je een ruimtelijk effect creëren. Dat kleine appartement zal er plots een stuk groter gaan uitzien.

Typisch voor kleinere appartementen zijn vaak het beperkt aantal ramen en muren met vaak vreemde hoeken of uitstulpingen. De beperkte natuurlijke lichtinval kan je gaan opvangen door lichte kleuren te gebruiken die het daglicht goed reflecteren en verspreiden. Het hoeft daarom niet wit te zijn. Maar gebruik zeker heldere kleuren wanneer je gaat schilderen of behangen.

Ook voor de meubelen kan je helder en lichte kleuren kiezen. Al mag het natuurlijk niet te plat of monotoon gaan overkomen. Een donkerder meubelstuk kan perfect en zorgt voor wat dynamiek in je interieur. Koop ook alleen meubelen die je écht nodig hebt en tracht ook het aantal accessoires te beperken om zo alles open en luchtig te houden. Dat scheelt bovendien ook weer wat tijd wanneer je moet gaan kuisen en afstoffen…

Opgeruimd staat netjes en brengt rust in je interieur. Gebruik die vreemde hoeken of uitstulpingen op een creatieve manier om bijvoorbeeld spullen op te bergen. Maar denk ook aan de ruimte onder de trap of het bed. Zo bespaar je weer een kast. Indien je toch een kast nodig hebt, tracht dan de volledige hoogte te benutten van de ruimte waarin de kast zal staan. Heeft de kast in de slaapkamer een spiegel, dan is dat niet alleen handig om jezelf te keuren, maar ook om de ruimte optisch te vergroten.

Auteur: HS – Bron & foto’s: Interior Design Inspirations

 

Share.

Leave A Reply