WaterNest 100: een milieuvriendelijk drijvend huis

Share.

4 meter hoog, een diameter van 12 meter en volledig gemaakt van gerecycleerd hout met een romp van gerecycleerd aluminium. Dat zijn in een notendop de specificaties van deze drijvende woning. Duidelijk geen standaard woonboot.

De drijvende woning is een ontwerp van Giancarlo Zema, een bekende Italiaanse architect. Grote ramen en een ruim terras aan de voor- en achterkant bieden een mooi uitzicht over het water. Dakramen zorgen voor voldoende daglicht in de keuken en de badkamer. Verder liggen op het dak ook 60 m² aan zonnepanelen die de woning van stroom voorzien.

En hoewel WaterNest 100 geschikt is om in te wonen dankzij de aanwezigheid van een woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken en badkamer, zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kan er van de 100m² woonoppervlakte ook een kantoor, café, of winkel van gemaakt worden.

Niet slecht om hier te wonen of werken met uitzicht op een rivier, een meer of ergens in een idyllische baai! Door het gebruik van materialen en duurzame productiesystemen is deze drijvende woning tot wel 98% recycleerbaar. Bovendien wordt het dankzij een geavanceerd systeem van interne natuurlijke microventilatie en airconditioning geclassificeerd als een laagverbruik woongebied.

Zou je er willen in wonen?

Bron & Foto’s: EcoFloLife

 

Share.

Leave A Reply