Wat kan je voor 1 miljoen kopen in Vlaanderen?

Share.

De markt van het luxevastgoed zit de laatste jaren in de lift. Nooit eerder werden er meer huizen verkocht met een waarde van meer dan 1 miljoen euro. Afhankelijk van de regio, is het aanbod dat je voor dit bedrag krijgt erg verschillend.

Limburg

We starten onze zoektocht in hartje Limburg, in Genk. Deze riante villa uit 1975 onderging een grondige renovatie in 2009 en is voorzien van alle luxe en comfort. De warme materialen die zijn gebruikt in combinatie met de moderne accenten zorgen voor een hedendaagse look. De woning is toegankelijk via twee aparte inritten waardoor wonen perfect gecombineerd kan worden met een praktijk of eventueel als kangoeroewoning. De mooie, aangelegde tuin met verwarmd zwembad maakt het plaatje compleet!

Dichter bij de grens met Nederland, in Maaseik, wacht dit luxueuze penthouse op een nieuwe eigenaar. De woning heeft een bewoonbare oppervlakte van bijna 600 m² en is afgewerkt met topmaterialen. We vinden er verschillende leefruimtes, waaronder een ruime woonkamer, voorzien van ingemaakte kasten en een open haard. Dankzij de grote ramen heb je hier enorm veel lichtinval. Aan elk van de 3 slaapkamers is een eigen badkamer en in de master bedroom kan je daarbovenop nog genieten van een jacuzzi-bad en een sauna. Het appartementsgebouw ligt op wandelafstand van de binnenstad van Maaseik en situeert zich midden in een prachtig domein met vijver.

Vlaams-Brabant

Reizen we dan af naar Vlaams-Brabant en meer bepaald Leuven, dan zien we dit authentieke herenhuis te koop staan. De woning met 3 verdiepen dateert van 1914 en is een voormalige B&B die door de jaren heen gerenoveerd werd. De binnenkant van de woning straalt gezelligheid uit! Kijk maar naar de living met bibliotheek of de charmante open keuken met een aansluitend terras waar je een mooi uitzicht hebt op de leuke stadstuin. Boven vind je er verschillende slaapkamers die voorzien zijn van hun eigen badkamer. Perfect om te verhuren dus!

Op een kwartiertje rijden van Leuven, in Linden, kan je voor ongeveer dezelfde prijs deze moderne villa aankopen. Voor dat geld krijg je een woning met een architectuur als geen ander. Het ontwerp van deze villa is op z’n minst uniek te noemen. Daarnaast krijg je er een grote, groene tuin bij. Aan de binnenkant van de woning bevinden zich 6 slaapkamers, een ruim bureau, een uitgeruste keuken en een lichtrijke living met een houtkachel waar het heerlijk vertoeven is. Ten slotte krijg je er ook nog een gigantische kelder bij, die voor verschillende doeleinden kan dienen.

Antwerpen

Op de Grote Markt van Antwerpen staat dit luxueuze duplex-penthouse te koop. Met een lift kom je rechtstreeks binnen in het appartement en wandel je de eerste leefruimte binnen. Aansluitend hieraan bevindt zich de volledig uitgeruste designkeuken en heb je toegang tot het zuidgeoriënteerd terras, waar je een fenomenaal zicht hebt op de Kathedraal. De tweede leefruimte is ingericht als een zithoek en is ook voorzien van een eigen terras. De master bedroom met eigen badkamer bevindt zich ook nog op het gelijkvloers. Ga je een verdieping hoger, dan vind je nog 2 slaapkamers met een badkamer en een toilet.

Nemen we dan nu even een kijkje in deze recent gerenoveerde half-open bebouwing, gelegen in Berchem. De woning werd helemaal tot in de puntjes in orde gezet om nieuwe eigenaars te verwelkomen. De 5 slaapkamers, 3 badkamers en de leefruimtes kregen een strakke, moderne look en ook de tuin werd grondig aangepakt. Ook niet onbelangrijk is dat de riolering, verwarmingsinstallatie en elektriciteit allemaal vernieuwd zijn.

Oost-Vlaanderen

In dezelfde prijscategorie vind je in Heusden een charmante, rustieke woning in een enorm grote, groene omgeving (maar liefst 8.300 m²). Parkeer je op de binnenkoer en stap deze gezellige familiewoning binnen. Naast de keuken, eetplaats en living, zijn er in totaal 5 slaapkamers aanwezig, waarvan er zich 3 op het eerste verdiep bevinden en 2 op het tweede verdiep. Aanliggend aan de woning is er ook een voormalig koetshuis, dat vandaag dienst kan doen als polyvalente ruimte, garage, bureau of feestzaaltje. Ook het zwembad in de tuin is in de prijs inbegrepen 😉

In Gent vinden we dan weer een grote gerenoveerde 17e-eeuwse trapgevelwoning terug. Het pand is erkend als monument en is gelegen in een rustige verkeersarme straat in het Gentse ‘Patershol’, midden in het centrum met zicht op het Gravensteen. In het gebouw werd jarenlang een gastronomisch restaurant uitgebaat, waarvoor het ook vergund is. De grondige renovaties aan het gebouw hebben geresulteerd in een mooie mix van hedendaags comfort vermengd met een eeuwenoude karaktervolle stijl.

West-Vlaanderen

Zetten we onze zoektocht verder naar de kust, dan komen we in Knokke dit zeer mooie, volledig gerenoveerde appartement tegen. Vanaf de 7e verdieping heb je vanop het balkon een prachtig panoramisch zicht op de zeedijk. Het appartement werd ingericht met een open keuken, 3 ruime slaapkamers, 2 douchekamers en een leuk zonneterras. Een ideaal tweede verblijf voor liefhebbers van de Belgische kust!

Voor ons laatste pand in de prijscategorie van 1 miljoen, gaan we een kijkje nemen in het centrum van Brugge. Deze voormalige antiquairswoning werd volledig gestript en grondig gerenoveerd volgens de regels van de kunst. De hoge balkenplafonds in combinatie met de witte tinten, geven deze woonst een strakke, maar gezellige uitstraling. Luxe en historiek gaan hier hand in hand. Wat een pareltje!

Share.