Een kleine woning met een bijzondere vorm

Share.

De eigenaar, een tuinier, gaf de opdracht om een kleine, eenvoudige en functionele woning te ontwerpen. Een opdracht waarin de architect van dienst, gelukt is. Maar ondanks de eenvoud, is het toch ook een woning met karakter geworden.

Achter het ontwerp van dit huis zit het architectenbureau Arciteckt.Lemanski. Binnenkomen doe je langs de voordeur die gelegen is aan de zijkant. Via een kleine inkomhal kom je zo terecht in een ruimte die tegelijk dienst doet als keuken, eet- en woonkamer. Van daaruit heb je via een groot raam zicht op het terras en de tuin. Dat raam kan je volledig openschuiven, zodanig dat de woonkamer en het terras één mooi geheel vormen.

Omdat de ruimte zowel als keuken, eet- en woonkamer dienst doet, moest ook het meubilair aan bepaalde eisen voldoen. Zo zijn de stoelen rondom de eettafel perfect om comfortabel een lange tijd in te zitten, maar je kan dus net zo goed eten op dezelfde plek. Let ook op de eerder monotone keuze van de kleuren in combinatie met de knalrode koelkast met een retro uitstraling! Het zorgt meteen voor leven in het interieur.

Ook het hout van de eettafel, de deuromlijsting en de trap zorgen voor de nodige warme uitstraling. Die trap volgt trouwens mooi de gebogen vorm die aan de buitenzijde van de woning te zien is. Binnen merk je daar echter totaal niets van. Misschien een klein beetje door de ramen die ook niet op een klassieke manier geplaatst werden.

De gebogen vorm van de woning maakt het vooral speciaal aan de buitenzijde. Het lijkt alsof de garage vanuit de grond, de woning omhoog duwt.

Boven is de slaapkamer en een zithoek terug te vinden. In het laagste gedeelte onder het dak van deze ruimte, werden ingebouwde kasten voorzien waarachter audio- en videoapparatuur kan opgeborgen worden. De badkamer? Daarvoor moet je dan weer beneden zijn. Die kreeg een plek tussen de keuken en de garage. Die garage neemt op zich best wel veel plaats in, maar we kennen natuurlijk niet alles noden en wensen van de bewoners.

Wat denk jij over deze compacte woning?

Auteur: HS – Bron & foto’s: Arciteckt.Lemanski

 

Share.

Leave A Reply