Schrikken deze interieurblunders jou ook af?

Share.

Je hebt misschien heel wat vastgoedzoekertjes bekeken, waarvan je dacht: ‘Oei, wat is hier gebeurd?’. Het gebeurt veel vaker dan je denkt wanneer de interieurarchitect in de gemiddelde hobbyist naar boven komt. Vol enthousiasme worden de eerste ideetjes -die vaak niet de besten zijn- uitgevoerd. Wanneer je dus zelf verkoopt, kan het zijn dat heel wat kopers het niet eens zijn met je keuzes… Dus bij deze: de interieurblunders die kopers het meest afschrikken!

1. Hevige kleuren!

Ergens binnenwandelen en meteen barstende hoofdpijn hebben? Jep, een teken dat de eigenaars fan zijn van felle kleuren, maar jij dit niet echt kan smaken. En dat gebeurt echt vaker dan je denkt. Een kleur aan de muur symboliseert niet alleen de smaak van de kopers, ook de persoonlijkheid. Ben jij eerder het rustige type, dan zal een knaloranje muur zeker niet je voorkeur hebben.

Het gebruik van de verkeerde kleuren in een interieur is het eerste wat potentiële kopers meteen afschrikt. Sommigen overwegen het zelfs niet te herschilderen. Zet je toch de stap, is het daarnaast aan te raden om te kiezen voor zachte kleuren en die vaker in de woning terug te laten komen. In elke ruimte een andere (felle) kleur is alvast geen goed idee. Als muren konden praten, zouden ze hetzelfde zeggen. 😉

2. Glanzend interieur

Heb je een chrome koelkast die het zonlicht door de keuken weerkaatst? Ben je fan van blinkende -vaak onnodige- designspulletjes aan de muur? Of zie je alles het liefst in metallic? Wel, als je ook maar één keer ja hebt gezegd, maak je kans op een lager aantal geïnteresseerden. Opnieuw is dit een kwestie van smaak en eigenaars die mee willen rijden op een trein vol trends. Soms hoef je dat echt niet te doen, want niet iedereen is daar een even grote fan van en een traditionele, strakke keuken of woonkamer werkt nog het best.

3. Open badkamers

Je kent het wel, open keukens waardoor je tijdens het koken nog perfect je lievelingsprogramma op de televisie in je woonkamer kan volgen. Maar wist je dat er ook open badkamers waren? Zo zijn er kamers die zo ontworpen zijn dat je bad- en je slaapkamer één ruimte is. Klinkt misschien wel leuk en ‘t ziet er erg fraai uit, maar in de praktijk wil je echt niet douchen of een bad nemen naast je bed. PS: potentiële eigenaars staan hier ook niet voor te springen.

4. Verbouwde kamers

Nog zoiets waar geïnteresseerden op kunnen afknappen. Een kamer die vroeger dienst deed als slaapkamerruimte -en dus voor mogelijke eigenaars met enkele kinderen een must is- is nu plots een dressing of een man cave. Door sommige ruimtes zo persoonlijk te maken of van functie te veranderen voor jouw ‘hobby’, verlies je de interesse van de potentiële kopers. Zij hebben een dressing, man cave of binnenserre misschien niet nodig.

5. Vast tapijt

Een tapijt dat van de keuken naar de woonkamer loopt, zo richting de trap en doorlopend naar de slaapkamer. Sommigen zien er voordelen in en vinden het mooi, anderen vinden tapijt dan weer niks. Als dat dan nog eens vast tapijt is, waardoor men -indien ze geen vast tapijt willen uiteraard- erg veel moeite moet doen om er iets nieuws van te maken, haken mogelijke, nieuwe eigenaars veel sneller af.

Uiteraard is het vooral gebaseerd op smaak. Ben je van plan om misschien voor altijd te wonen waar je nu woont, ga dan gerust all the way en maak je woning zo persoonlijk mogelijk! Maar wil je binnenkort of over enkele jaren elders gaan wonen, probeer dan de potentiële kopers het best te overtuigen met een zo neutraal mogelijke woning! 🙂

Share.

Leave A Reply