Gluren bij de buren: 7 prachtige unieke glazen woningen

Share.

Haaaa, wonen in een glazen huis. Zoveel voordelen. Je voelt je één met de natuur. En kan ’s avonds urenlang naar de sterren staren door je glazen dak. Akkoord, er zijn misschien ook wel wat privacy-issues. Maar laat dat de pret nu vooral niet bederven, want deze 7 glazen huizen zijn stuk voor stuk pareltjes.

1. Planchonella House (Cairns, Australië)

Deze woonst werd ontworpen om het omliggende regenwoud maximaal te omarmen. De woonst lijkt volledig op te gaan in de jungle. Australish architect Jesse Bennett had maar één doel: vreugdevolle ruimtes creëren, die hem en zijn gezin inspireren. Een ware verrijking voor hun dagelijks leven!

2. Herfsthuis aan een klif (Californië, Verenigde Staten)

Twee rechthoekige dozen die in het midden verbonden worden met een glazen bibliotheek. Dat is het herfsthuis dat 7§m boven de Stille Oceaan werd opgetrokken in Californië. Ook de noordkant werd gebouwd in glas, en biedt fantastische panorama’s op de oceaan.

3. Glazen studio en boothuis (Ontario, Canada)

Wat kies je, een studio gemaakt uit glas, of een boothuis? Wel, waarom niet allebei? Dit glazen paviljoen aan de rand van een meer in Ontario, Canada, doet dienst als studio én boothuis voor een Canadees fotograaf. De boten worden op het lagere niveau geparkeerd, het appartement ligt op niveau 1. Wanneer het warm is, gaan de glazen muren gewoon open om voor de nodige ventilatie te zorgen.

4. Het grootste pivoterende raam (Antwerpen, België)

Ja hoor, we hebben er ook eentje van eigen bodem. Dit pivoterende raam, ontworpen door architectenbureau Sculp IT, werkt ook als een deur en is maar liefst zes meter hoog. Het raam draait open in de achtertuin, en verlengt de open keuken en eetkamer naar het terras. Zo brengt het buiten naar binnen. Toch wanneer het kan, met ons klimaat hier.

5. Glazen bungalow (Finland)

Deze kleine glazen bungalow werd geïnspireerd door een loods, en is het gevolg van een samenwerking tussen architect Ville Hara en ontwerpster Linda Bergroth. Het concept werd ontworpen in 2010 en combineert de aanblik van een serre met opslag- en leefruimte. Het is een echte doe-het-zelf, want de stukken kunnen met een schroevendraaier in elkaar worden gevezen. Ontwerpster Bergroth besloot dan een van de prototypes zelf aan te passen tot haar eigen bungalowtje op een klein eiland in het oosten van Finland.

6. Raamhuis (West Virginia, Verenigde Staten)

Neen, niet zo’n raamhuis. Kijk maar gewoon naar de foto’s. Kostprijs? Nog geen 500 euro. Een zalig vakantiehuisje in de bergen van West Virginia. De variërende grootte van de gebruikte ramen geeft de berghut een artistieke flair die zowel rustiek als modern is.

7. De glazen tube (concept)

Jaja, we weten het. Deze woonst bestaat nog niet in het echt. Maar we kunnen gerust al eens fantaseren om erin te trekken, niet? Dit concept door A Masow Architecten heeft als doel een uitweg te bieden aan de broeiende betonnen dozen die we in steden terugvinden. De woonst is opgevat als een glazen cilinder met een boom in het midden en een draaitrap naar boven. Waar moeten we tekenen?

Auteur: PJG

Bron & Foto’s: Domain

Share.

Leave A Reply