In deze villa verdwijnen de ramen in de grond!

Share.

Plaats van afspraak is het Gardameer in Italië, waar het architectenbureau Bergmeisterwolf een bestaande 17e eeuwse villa heeft uitgebreid en gerenoveerd tot een heus pareltje.  Het pronkstuk? Ramen die verdwijnen in de vloer, om een perfecte overgang van binnen naar buiten te creëren.

Een nieuwe constructie van zwart beton werd aan de bestaande villa gekoppeld. De bouwheer gebruikt deze uitbreiding als vakantiewoonst in de eigen tuin. De textuur in het beton past perfect samen met de muur van pleister in het ouder gedeelte van de villa.

Nieuwe ramen, luiken en deurstijlen werden in het oud gedeelte verwerkt in dezelfde donkere kleurtoets om de samenhang tussen de twee delen nog te versterken. Een trap in monolithisch beton met houten open treden verbindt elk niveau van de villa.

Een externe betonnen trap leidt van de tuin naar een terras op het dak van het nieuwe gedeelte. Dit terras is ook verbonden met de bovenste verdieping van het oude gedeelte. De hele benedenverdieping werd via raampartijen van dubbel glas met bronzen frame  geopend naar de tuin om een ononderbroken leefruimte te creëren. Inclusief keuken met kookeiland en geïntegreerde eettafel die zich uitstrekt tot in de tuin.

De bronzen raamlijsten wegen ieder zo’n anderhalve ton. Om het interieur naadloos in de tuin te doen overgaan, kunnen de raamwanden in ondergrondse voegen zakken. Zo wordt een open ruimte gecreëerd die toch afgeschermd is door het vrij hangende dak. Wanneer de ramen verdwijnen in de vloer, wordt de kamer een buitenterras onder de schaduw. Binnen en buiten worden één.

Als vloer werden stenen platen gebruikt die verder de tuin in lopen. Aan één kant van de woonst vormt de vloer een doorlopend pad tot aan het zwembad in de tuin, tussen de limoen- en palmbomen.

Ramen die je even kan wegschuiven, iets voor jou? Vertel het ons in de reacties.

Auteur: PJG

Bron: Dezeen

Share.

Leave A Reply