In deze 10 gemeenten betaal je de meeste huur

Share.

Huren lijkt voor velen onder ons een relatief goedkope oplossing te zijn om nog te kunnen sparen voor de aankoop van een nieuwe (eigen) woning. En toch kan dat niet in elke stad of gemeente. Zo zijn er heel wat plaatsen in ons land waar je misschien toch maar overweegt om maandelijks een woonlening af te betalen, dan wanneer je iedere maand de huurprijs ophoest. Hier volgen de 10 duurste gemeenten om een huis of appartement te gaan huren.

1. Sint-Genesius-Rode, Vlaams-Brabant

De lijst met duurste huurgemeenten in België openen we in Vlaams-Brabant. Sint-Genesius-Rode klokt af op een duizelingwekkende 3.081 euro. Toegegeven, voor dat maandelijks bedrag krijg je wel een erg fraaie villa met vijf slaapkamers, drie badkamers en een zeer ruime tuin in de plaats.

> Binnenkijken

2. Ukkel, Brussel

Voor de zilveren plek trekken we richting regio Brussel, want Ukkel is met een gemiddelde huurprijs 2.713 euro de tweede duurste gemeente in ons land om te wonen. Voor dat bedrag krijg je er in Ukkel wel al snel een enorm ruim appartement met drie slaapkamers, even veel badkamers en een verrassend ruime tuin voor!

> Binnenkijken

3. Anderlecht, Brussel

De top drie afsluiten doen we wederom in Brussel, meer bepaald in Anderlecht. Gekend om zijn glorierijke voetbalhistorie en… blijkbaar ook nu om de huurprijzen, want je telt er gemiddeld 2.093 euro per maand neer. Daarvoor krijg je ten zuidwesten van de hoofdstad dit gloednieuwe appartement: een pareltje!

> Binnenkijken

4. Sint-Gillis, Brussel

Ook ten zuiden van hoofdstad Brussel liggen de gemiddelde huurprijzen toch een pakje hoger dan pakweg aan zee. In Sint-Gillis betaal je voor het eerst onder de tweeduizend euro per maand, maar toegegeven… 1.868 euro is ook al een stevige hap uit ons budget! Voor dat bedrag kan je in deze centraal gelegen, modern gerenoveerde loft wonen!

> Binnenkijken

5. Waterloo, Waals-Brabant

Voor het eerst de taalgrens over! In het geschiedenisrijke Waterloo duiken we ook voor het eerst onder de grens van 2.000 euro. Met een maandelijks huurbudget van 1.749 euro kom je zeker een eindje in de gemeente van de leeuw. Voor dat bedrag kan je jezelf bewoner van deze fraaie villa noemen!

> Binnenkijken

6. Brussel

Nét uit de top 5 vinden we onze hoofdstad zelf, Brussel. De stad is in de voorbije jaren erg in trek geraakt, waardoor de woonprijzen de hoogte ingingen. Tegenwoordig moet je al een kleine 1.743 euro maandbudget hebben om onder andere deze ruime parel met een buitengewoon zicht over het kanaal te kunnen huren!

> Binnenkijken

7. Sint-Pieters-Woluwe, Brussel

Ook Sint-Pieters-Woluwe zag haar huurprijzen de voorbije jaren zienderogen stijgen naar een duizelingwekkende maandhuur van 1.734 euro. Dat is enigszins minder dan sommige andere delen van de stad, maar het oostelijke deel van de stad blijkt nu eenmaal iets ‘goedkoper’, al blijft het uiteraard nog een gigantische hap uit je maandelijkse budget. In Sint-Pieters-Woluwe krijg je er alvast dit gezellige appartement voor!

> Binnenkijken

8. Elsene, Brussel

Misschien vallen we in herhaling, maar een echte rondreis door ons land doen we niet. We gaan één gemeente verder het centrum in en komen terecht in het gezellige en moderne Elsene. Maandelijks tel je voor onder andere dit strak gerenoveerde appartement een stevige som van 1.696 euro neer.

> Binnenkijken

9. Oudergem, Brussel

Laten we nog gewoon een gemeente verder doorrijden naar Oudergem. De gemeente leunt aan tegen Hoeilaart en de druivenstreek en behoort met zijn gemiddelde huurprijs voor een woning van 1.660 euro per maand toch nog tot de duurdere vogels van het land. Maar als je voor dat bedrag deze supermoderne parel krijgt, hoor je ons niet klagen!

> Binnenkijken

10. Sint-Lambrechts-Woluwe, Brussel

En eindigen doen we uiteraard… in Brussel! De duurste streek doet zijn naam ook echt alle eer aan. Maar we geven het ook toe: in deze knappe loft in een topwijk in Sint-Lambrechts-Woluwe zouden we stiekem ook wel willen wonen. Je telt er helaas wel de stevige som van 1.618 euro voor neer.

> Binnenkijken

Opmerkelijk is dat West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg helemaal niet vertegenwoordigd zijn. Alle tien gemeenten in de top van de ranglijst bevinden zich -op  Sint-Genesius-Rode en Waterloo na- namelijk in het centrum van het land, nabij de hoofdstad. Daar mocht hoofdstad Brussel zelf uiteraard niet ontbreken. Daarnaast is het enigszins verrassend dat geen enkele Vlaamse provinciehoofdstad in de lijst terug te vinden is. De provinciehoofdsteden zijn iets goedkoper dan de regio Brussel. Zo is Hasselt met 1.215 euro per maand de duurste, gevolgd door Leuven (1.206 euro), Gent (1.146 euro) en Antwerpen (970 euro). West-Vlaanderen sluit de rij; in Brugge kan je terecht voor 664 euro per maand.

Share.