Een veranda: een goede keuze of niet?

Share.

Wil je de woning groter maken, dan kan je kiezen tussen een aanbouw of een veranda. Het grootste verschil tussen de twee is dat een veranda steeds een apart deel vormt met de woning. En natuurlijk het feit dat een veranda vooral uit glas bestaat.

Maar waarom zou je kiezen voor een veranda in plaats van een aanbouw? Er zijn toch wel een aantal voor- en nadelen bij een veranda die we graag even kort aanhalen in het volgende artikel. Bovendien geven we je ondertussen graag wat inspirerende beelden.

Laten we beginnen met de voordelen. Een veranda werkt als een verlengde van je tuin en omgekeerd: je brengt er buiten mee naar binnen en binnen naar buiten. Je zal dankzij de veranda ook meer buiten zitten. Dikwijls heeft een veranda ook een glazen dak zodat je het gevoel krijgt van een serre. Zo kan je zelfs in de winter volop van je tuin genieten, al kan het misschien wel wat killer aanvoelen in die periode. En het hoeft ook niet altijd stralend weer zijn om buiten te kunnen eten. Laat het maar regenen. Je zit toch lekker droog!

Er zijn misschien ook enkele nadelen aan een veranda. Al is dat relatief natuurlijk. Zo kan je wel langer en meer genieten van de tuin, die veranda neemt natuurlijk ook een deel van de tuin in beslag. Dus is die eerder aan de kleine kant, dan is het misschien toch niet zo’n goed idee. Wanneer een veranda niet goed ontworpen en/of geplaatst is, kan je ondanks al het glas, toch veel daglicht verliezen in de rest van je woning. En dan is er natuurlijk ook nog de kostprijs. Afhankelijk van de gekozen materialen en de afwerking, kan het toch behoorlijk duur worden. Maar ben je een beetje handig, dan kan je wel wat geld besparen en de kosten drukken door zelf al wat voorbereidend werk te doen.

Meer weten? Lees zeker de volgende artikels:

Foto’s: Méchant Studio, Marie Claire Maison, Maison Deco, Pom & Gus, Dwell, Architectural Digest, Indeed Decor, Villa d’Arte

Share.

Leave A Reply