Een gezellig appartement van amper 3 meter breed

Share.

Dit kleine appartementje is volledig op maat van de eigenares gemaakt. De woning is slechts drie meter breed en negentien meter lang. Een compacte woning in centrum Barcelona.

Voor architecten Nook was deze woning in de Poble Sec wijk te Barcelona een uitdaging. Het appartement is op maat gemaakt van één persoon of een koppel.

De keuken als centraal punt

De open keuken is het centrum van het appartement, en wordt door de tegelvloer van de woonkamer gescheiden. Op die manier wordt een gevoel van ruimte gecreërd. De vloer trekt de aandacht naar de keuken.

Een woonkamer met terras

Naast de keuken bevindt zich de living. Deze is verbonden met het terras. Tussen het verhoogde terras en de woonkamer is een opstap geplaatst.

De vloerbekleding op het terras en de verhoging zijn hetzelfde. Op die manier lijkt de leefruimte door te lopen naar het balkon met uitzicht. Verder is op de verhoging een zithoek voorzien. Onder de zithoek is extra bergruimte ingevoegd. Elke beschikbare plaats wordt zo nuttig gebruikt.

De opening naar het terras is in de woonkamer en keuken de voornaamste lichtbron. Het gebruik van een schuifdeur is bewust gekozen, om zoveel mogelijk licht binnen te laten.

Een gezellige slaapkamer

Net als in de woonruimte is er in het slaapvertrek een houten vloer gebruikt. Naast de slaapkamer is een kleine hoek tot leeshoek omgebouwd. Ook hier zien we de scheiding tussen de houten vloer en de tegels. De slaapkamer is vanuit de keuken niet zichtbaar door een schuifdeur. Omdat gewone deuren veel plaats innemen, creëren ze zo toch privacy.

De tegel en houten vloer combinatie

De afwisseling tussen de houten vloer en de tegels zien we in heel het appartement terugkeren. Tegels komen voor in de keuken, de badkamer en de leeshoek. Hoewel er steeds andere stenen worden gebruikt, vormt er zich toch een samenhang in de hele woning. In de keuken zien we op de vloer een geometrische patroon, in de leeshoek ligt een bloemenpatroon, en in de badkamer een schaakpatroon.

Plaats voor vrienden

De hele woning heeft een warme en gezellige sfeer. Om van deze sfeer te kunnen genieten met vrienden, heeft de architect toch ruimte voorzien in dit kleine appartementje voor een tweede slaapkamer.

Het grondplan en indeling

Wat denk jij van de inrichting in dit kleine appartementje?

Bron: Nook Architects

Share.

Leave A Reply