Vervang tijdig je oude verwarmingsinstallatie door een performante warmtepomp

Share.

Verwarm je nog met een oud verwarmingssysteem, dan vervang je die best door een duurzame en efficiënte warmtepomp. Waarop moet je letten?

Is je oude verwarmingssysteem aan vervanging toe? Kies voor de toekomst en installeer een warmtepomp. Niet alleen geniet je daarmee van een hoog comfort, je bespaart ook energie. Verwarmen met een warmtepomp is beter voor het milieu en bovendien onmisbaar om te voldoen aan de steeds strengere energie-eisen die de overheid oplegt. Begin niet onbezonnen aan een vervanging, maar maak je huis eerst warmtepompklaar. Doe beroep op een vakman, ga voor een kwalitatief toestel en begin er vooral tijdig aan. Zowel de voorbereidende werken als de installatie vergen de nodige tijd en aandacht.

Je huis warmtepompklaar maken

Om een warmtepomp maximaal te laten renderen, zijn er een aantal ingrepen die je moet uitvoeren en knopen die je moet doorhakken voor je aan de installatie kan beginnen.
Allereerst is het essentieel om je woning goed te isoleren. Hoe beter de woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement van een warmtepomp. Ga dus voor een performante dak-, muur-, vloer- en raamisolatie. Vervang de ramen uit enkel glas door hoogrendementsglas, vermijd koudebruggen en ga op zoek naar warmteverliezen. Die zitten soms in een klein hoekje, bijvoorbeeld tussen de kieren van sommige deuren. Soms sluipt de kou zelfs via oude stopcontacten binnen. Vervolgens is het belangrijk te weten of je opteert voor vloerverwarming, of zult verwarmen met al dan niet bestaande radiatoren. Dit maakt namelijk een groot verschil in het type warmtepomp dat je kunt kiezen.
Vloerverwarming wordt aangesloten op een warmtepomp met lage temperatuur. Opteer je voor radiatoren, dan moet je weten of het gaat over lage of hoge temperatuur radiatoren. Voor een lage temperatuur warmtepomp heb je radiatoren nodig die met lage temperaturen kunnen werken. Worden je oude radiatoren verwarmd door een gas- of mazoutketel, dan gaat het naar alle waarschijnlijkheid om hoge temperatuur radiatoren. Dat is meestal het geval in bestaande en zeker in oudere woningen. Niet zeker over welk type radiatoren je beschikt? Vraag raad aan je installateur.

Bron: Daikin

Zonnepanelen en een warmtepomp, de perfecte combo

Heb je al zonnepanelen op je dak, of ben je van plan er te leggen? Dan is een warmtepomp zeker een goed idee. De combinatie van een warmtepomp en fotovoltaïsche zonnepanelen laten je toe om quasi autonoom te worden van je elektriciteitsleverancier. De zonnepanelen produceren de gratis energie die de warmtepomp nodig heeft om groene warmte te produceren. De perfecte combo dus!

Daikin Experience Center: Alles voor jouw project

De installatie van een warmtepomp is vrij complex en gebeurt niet in 1-2-3. Daarom is het van belang altijd beroep te doen op een vakman. Daikin, dé expert op het gebied van warmtepompen, helpt je daarbij en ondersteunt je van het begin tot het einde van je project. Een bezoekje aan het gloednieuwe Daikin Experience Center in Gent is de perfecte eerste stap. Hier kan je de toestellen zien, horen en voelen. Maak gerust een afspraak met één van de Daikin medewerkers via www.daikin.be.
Ze helpen je om de verschillende designs, kleuren en technische specificaties van de Daikin units te vergelijken en adviseren welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw project. Nadien brengen ze je in contact met een erkende Daikin installateur uit jouw buurt. Zo ben je zeker van een perfecte installatie en geniet je nadien van een optimaal comfort, het hele jaar door.

Bron: Daikin

Lees meer en contacteer Daikin op www.daikin.be

Share.

Comments are closed.