9 goede redenen om te verhuizen!

Share.

Er zijn verschillende redenen waarom je kan kiezen om te verhuizen. Je motivatie kan positief of negatief zijn. En daarom sommen we graag enkele drijfveren voor je op. De onderstaande lijst is gelukkig geen checklist. Je moet dus niet alle puntjes afvinken voor je kan verhuizen.

1. Budget

Het is één van de meest voorkomende beweegredenen om te verhuizen. Je kan je geld steken in verbouwingen om je huidige huis aan te passen naar jouw wensen. Maar gaat deze investering zichzelf wel terugbetalen eens je de woning verkoopt? Het is een belangrijk punt om te overwegen. Sommige mensen vinden het niet erg om geld in hun comfort te steken zonder dit bij een latere verkoop terug te zien. Anderen vinden het wel belangrijk om hun zuurverdiende centen terug te zien.

2. Een grotere stek

Je wil en kan nog zoveel zaken toevoegen in je woning: een extra hobbyruimte, een zwembad of simpelweg wat extra opslagruimte. Een groter huis kopen biedt hier de oplossing. Je kan natuurlijk ook wat minder verzamelen of zelfs zaken wegdoen. Toch verhuizen? Dan geven we je graag deze tips om je verhuisdozen slim te vullen, zodat al je spullen in één stuk aankomen.

3. Gezinsuitbreiding

Je gezin groeit en je kinderen willen een eigen slaapkamer. Hier moet je plaats voor voorzien. Ook de locatie van je woning is misschien niet meer ideaal? Het is bijvoorbeeld makkelijker om in de buurt van een school te wonen. Ook is het gezellig om een speeltuin of park in de buurt te hebben.

4. Gezelliger wonen

Wat als je kinderen kijken voor een eigen huisje? Of cohouse je samen met een vriend(in), die nu bij zijn/haar geliefde intrekt. Je kan die lege kamers wel gebruiken voor extra bergruimte, maar heb je dat wel nodig? Als je huurt is dit misschien een overbodige investering. Kleiner gaan wonen is dan de oplossing voor jou.

5. Een toffere buurt

Het kan zijn dat je omgeving niet meer is zoals vroeger. Je wil van het stadscentrum naar een rustigere wijk, of omgekeerd. Wie weet wil je meer groen in je buurt. Als je je niet meer thuis voelt in je buurt kan je overwegen te verhuizen. Wandel en kijk eerst rond in de buurt waar je naar wil verhuizen voor je beslist. Zo ben je zeker dat die nieuwe wijk helemaal je ding is.

6. Herstellingen

Lijkt het of je constant dingen aan het herstellen en vernieuwen bent? Misschien is dat ook zo, en wie weet kost dat je meer geld dan het kopen van een nieuwe woonst. Herbekijk die renovatieplannen en kijk eens rond. Wie weet is er een huis in je buurt die tiptop in orde is . Zo ben je van die lastige klusjes af en kan je genieten van je nieuwe woning. Beslis je toch om te renoveren, dan geven we je graag deze tips om de verbouwing te overleven.

7. Een nieuwe baan

Een nieuwe baan in een andere stad of regio? Sommigen hebben geen probleem met een dagelijkse pendel, anderen zien er dan weer tegenop. Een nieuwe woning dichter bij je kantoor kan daar hulp bieden. Je kan natuurlijk ook proberen van thuis uit te werken.

8. Een liefdesnestje bouwen

Net de ware tegengekomen? Of ben je al even samen en wil je eindelijk samen wonen? Dat is niet alleen veel aangenamer maar heeft ook een hoop voordelen. Je kan de kosten delen, wat voor beide financieel aantrekkelijk is. En de afwas samen doen, dat is minder werk en veel leuker.

9. Bespaar tijd

Wie weet wil je gewoon wat minder tijd bezig zijn met huishoudelijke taken. Een kleine woning betekent minder plaatsjes en vierkante meters om te kuisen. Je energieverbruik zal ook verminderen en zo bespaar je dan weer wat geld.

Denk jij aan verhuizen? Wat is jouw motivatie? Laat het ons weten!

Share.

Leave A Reply