Wat te doen als je een bod krijgt, maar je huis niet te koop staat?

Share.

Stel je voor: onverwacht krijg je een bod op je huis. Iemand wil je woonst kopen, zonder dat je het te koop aanbiedt. Wat doe je dan?

  • Waarom gebeurt het?

Veel mensen hebben een voorkeur voor een specifieke buurt. Maar in die buurt staan er misschien niet zoveel huizen te koop? Wie weet is jouw huis wel de droomwoning van een huizenjager? De geïnteresseerde stuurt een brief om zijn interesse te tonen en om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wie niet waagt, wie niet wint.

  • Wat kan je doen?

Je hebt verschillende opties. De meest voor de hand liggende is om het bod te weigeren. Je kan de bieder negeren of een vriendelijk bericht sturen dat je geen interesse hebt. Maar misschien ben je nieuwsgierig? Je wil weten wat de huizenjager wil bieden voor jouw woonst.  Bereken de waarde van je pand met Zimmo prijswijzer en vergelijk dit met de prijs die de potentiële koper je biedt.

  • Het contact

Je wil meer weten over de bieder. Contacteer hem en stel enkele vragen om na te gaan of hij echt wenst de woning te kopen. Heeft hij nog mensen in jouw buurt gecontacteerd? Heeft hij een voorkeur voor jouw wijk? En hoe lang is hij al op zoek? Het zijn slechts enkele van de vragen die je kan stellen.

Indien de huizenjager alleen een klein aantal huiseigenaars heeft gecontacteerd kan je ervan uit gaan dat hij oprecht interesse heeft in jouw thuis. Je kan dan overwegen om een rondleiding te plannen, maar wees voorzichtig met het binnenlaten van een vreemde in je woning. Als je je onzeker voelt bij het proces kan je altijd een makelaar inhuren om je te helpen met de mogelijke verkoop.

  • De prijszetting

Uiteindelijk gaat de verkoop pas door als beide partijen tevreden zijn met de prijs van de woning. De koper kan het argument inroepen dat de verkoper geen commissie moet betalen aangezien er geen makelaar gebruikt is. Maar jij wil natuurlijk de juiste prijs voor je huis ontvangen.

Heb jij al eens een bod ontvangen op je huis zonder dat deze te koop stond? Laat het ons weten in de reacties!

Share.

Leave A Reply