Piepklein appartement met alle voorzieningen

Share.

De uitdaging voor KITOKO studio was niet mals: deze voormalige opslagruimte en kamer van de dienstmeid in Parijs omvormen tot een volwaardig appartement van 8m².

Voor de renovatie was de kamer zeer leeg. Enkel een lavabo, een elektriciteitsmeter en een raam zijn aanwezig. Maar eens gerenoveerd, past zowaar een volwaardig appartement in deze ruimte. Inclusief bed, trappen, tafel, opslagruimte, keuken en badkamer.

Er moesten natuurlijk slimme layout-beslissingen worden genomen om alle voorzieningen in zo’n klein appartement te doen passen. Alles werd verborgen achter deuren. Kijk bijvoorbeeld hoe dit boekenrek zomaar van achter een deur tevoorschijn wordt getoverd.

Surprise! Het boekenrek doet tevens dienst als trap naar het bed. En je kan nog op de trappen zitten ook, wanneer gewenst. Het bed ligt netjes verborgen boven alle opslagruimtes. Een uitglijdende kleerkast hoort er natuurlijk ook bij!

De kleerkast en de eveneens uitschuifbare tafel van dichterbij bekeken. Onder de tafel zijn vier stoelen gemonteerd. Simpel eronderuit halen, en je hebt een gezellige eettafel!

Boven de tafel: nog een schuifkast. Ook in de kast waar de boiler werd voorzien, werden nog twee rekjes aangebracht om boeken op te plaatsen.

 

In de kitchenette: een kleine frigo, een kastje voor potten en pannen, een microgolfoven, een flexibele en opklapbare kookplaat en een spoelbak.

En kijk: er is zelfs nog plaats voor een volwaardige badkamer achter de deur: lavabo, douche, toilet en spiegel, allen zijn ze van de partij!

Zou jij er in kunnen wonen?

Bron & foto’s © Kitoko Studio

Share.

Leave A Reply