VOOR & NA: stralende renovatie van een oud appartement

Share.

Er wordt vaak verondersteld dat enkel huizen een grote renovatie kunnen ondergaan. En net daar bewijzen Eric en Joel het tegendeel! Het koppel toverde samen met hun aannemer een verouderd appartement van slechts 37 m² om tot een stralende woonst!

In 2015 zochten Eric en Joel een klein appartementje voor zichzelf en de hond in de buurt van parken en dicht bij het openbaar vervoer in New York. Het leek een onverhoopte droom, tot ze in Prospect Heights, Brooklyn een appartement vonden binnen hun budget. Het enige nadeel? Het was niet helemaal wat hun droomappartementje moest zijn, dus renoveren maar!

Een nieuwe inkom

Allereerst moest de inkom eraan geloven. “We wilden na een werkdag in een drukke stad kunnen onthaasten in een warm en gezellig nestje”, vertelt Joel aan Sweeten Blog. Daarbij is een gezelligere inkom een belangrijke factor. Het oude appartement was vooral opgedeeld in kamers en ruimtes, waardoor een eerste taak was om meer licht te creëren in de open ruimtes en van de inkomhal een ruimte te maken om binnen te komen, opbergruimtes incluis.

Wonderbaarlijke woonkamer

Wanneer in New York de zon scheen, kwam er voldoende daglicht binnen. Maar dat was voor het koppel nog steeds niet voldoende. De ruimte werd groter gemaakt, het ijzeren poortje moest eraan geloven en licht werd de belangrijkste feature van de ruimte. Om nog ruimer te ogen koos het architectenbureau voor lichte kleuren in combinatie met een houten interieur. Ook donkere, lederen waren niet meer welkom. Een lichtgrijze stoffen zetel bracht meer gezelligheid in het appartement.

Knappe keuken

De oude keuken was eerder verborgen en ongezellig om in te koken. Gevolg? Muren werden aangepakt waardoor een grotere keuken werd gecreëerd. Meer beweegruimte voor de twee keukenprinsen en meer aanrecht om samen te kokkerellen. In de keuken werd er meer opslagruimte voorzien en werd er gekozen voor een betonnen toets in combinatie met een houten vloer. Met een extra hoge tafel, annex laadruimte, annex aanrecht, werd er tussen de woonkamer en de keuken een moderne overgang ontworpen.

Geweldige badkamer

De badkamer onderging eveneens een fenomenale transformatie. Toen ze het appartement betrokken vonden ze een verouderd bad terug met gedemodeerde badkamertegels, lavabo en dito wc. Ook hier koos het koppel voor lichte kleuren, zowel aan de muur als de sanitaire installaties. Het bad moest plaatsruimen voor een prachtige inloopdouche.

Sublieme slaapkamer

En mocht je denken dat alle ruimtes in het wit geschilderd zijn, dan heb je het mis. In de slaapkamer vind je een donkere muur. Het koppel koos om ervoor om te breken met de lichtrijke omgeving en even te contrasteren met de witte muren en het lichte huis. Maar geen nood. Eenmaal je terug uit de slaapkamer bent, kom je weer terecht in een stralend appartement!

En ze leefden – samen met de hond – nog lang en gelukkig in hun geweldige appartement in New York!

Bron en foto’s: Sweeten.

Share.

Leave A Reply