Zo maak je je huis nog gezelliger

Share.

Ook al het idee gehad dat een kamer iets mist? Soms is het moeilijk te zeggen welk detail een ruimte af maakt. Met deze tips kan je je huis tot in de laatste details decoreren.

1. Hoge kasten

Door hoge kasten te plaatsen creër je al snel een gevoel van luxe. Omdat je geen ruimte boven je kasten meer hebt, kan er ook al geen rommel verzamelen.

Als je een hoog plafond hebt is het moeilijker om je kasten even groot te maken. Door de ruimte boven je kast verder te betegelen, bijvoorbeeld in je keuken, kan je dit oplossen. In dit geval kan je een enkel stuk tentoonstellen. Vermijd mandjes en blikken op je kast.

2. Gebruik grote tapijten

Met een groot tapijt kan je in een ruimte een gebied afbakenen. Zelfs als je al een mooie vloer hebt kan dit de kamer naar een nieuw niveau tillen. Zorg wel dat het vloerkleed groot genoeg is om ook je zitbanken op te zetten. Als dit niet het geval is kan je beter de vloer vrij houden.

3. Verscheidene lichtbronnen

Gebruik in een ruimte verschillende lichtbronnen. Zo heb je controle over de hoeveelheid licht. Door spots, tafellampen, leeslichten en hanglampen te gebruiken kan je de sfeer naar je hand zetten.

4. Afwisseling van texturen

Materialen zoals metaal, hout en glas hebben een eigen textuur. Wissel ze af in een ruimte. Je kan nog een stapje verder gaan met gebruik van: leer, boeken, textielen, aardewerk, beton en mandjes.

5. Laat afstand tussen je muur en meubelen

Zowel in grote als kleine ruimtes bereikt deze techniek een intiemer gevoel. Plaats meubels zoals zitbanken, tafels en planten met een tussenruimte bij de muur. Zo krijg je een gezelligere ruimte.

6. Voeg leven toe in de kamer

Door een plant of een boeket bloemen krijgt je ruimte al heel wat meer leven. Om een stapje verder te gaan kan je een object toevoegen met karakter of een gebrek, zoals een piano die een likje verf nodig heeft of een gerecycleerd meubel.

 

Welke decoraties heb jij toegevoegd in je huis om een gezellig gevoel te creëren?

 

Share.

Leave A Reply