5 goede redenen om een appartement te huren

Share.

Veel mensen hebben een eigen huis of dromen ervan om het te bezitten. Je eigen plek met je eigen tuin: wie zou het uiteindelijk niet willen? Maar er zijn toch ook een aantal redenen waarom bijvoorbeeld een appartement huren beter zou kunnen zijn. We sommen ze even op.

1. Goedkoper

Zowel wat de huur betreft als de maandelijkse kosten voor bijvoorbeeld energie is een appartement normaal gezien in het voordeel. Alleen al het verwarmen van een appartement zal al een verschil zijn in kost, vergeleken met een grotere woning. Ook het feit dat een appartement meestal ingesloten zit tussen andere appartementen, maakt dat er minder warmte verloren kan gaan. Zeker in de winterperiode zal dit meespelen.

2. Geen onderhoud

Draai of keer het hoe je zelf wil, maar aan een eigen huis of appartement is er altijd wel werk. Er kan al eens iets stuk gaan of slijtage kan ervoor zorgen dat bepaalde zaken moeten vervangen worden. Dat zijn zaken die je als huurder niet zelf moet doen, maar meestal gewoon aan de eigenaar kan doorgeven. Die moet er dan voor zorgen dat alles weer in orde geraakt. Idem dito voor de tuin. De meeste appartementen (gelijkvloers appartementen zijn al eens een uitzondering) hebben geen privé tuin maar een terras. Op die manier kan je tijdens je vrije tijd andere dingen gaan doen dan gras maaien, struiken snoeien of onkruid wieden.

3. Veiliger

Meestal zijn er verschillende deuren waar je langs moet gaan om in een appartement te geraken: een hoofdingang die vaak niet zomaar open gaat, een deur naar de juiste verdieping via de trap of een lift en tenslotte de deur van het appartement. Dat maakt het op zich allemaal moeilijker voor potentiële inbrekers. Daarenboven zal het ook veel lastiger zijn voor een dief om bijvoorbeeld stilletjes met een TV buiten te wandelen zonder kans te hebben dat iemand het opmerkt.

4. Extra (luxe) voorzieningen

Vaak tref je in een appartementsgebouw ook voorzieningen aan die je niet snel in een (huur)huis zal terugvinden. Denk maar aan een fitnesscentra, zwembad, wasruimtes of een BBQ-voorziening. Parkeren in de stad is dikwijls ook een stuk gemakkelijker dankzij een garage of parkeerruimte die alleen toegankelijk is voor de bewoners en bovendien ook veiliger voor je wagen (denk maar aan een buitenspiegel die eraf gereden werd of erger nog: een inbraak in je wagen).

5. Meer (financiële) vrijheid

Door het feit dat een appartement financieel minder zal doorwegen dan de lening die je moet terugbetalen voor een huis, zal je ook minder druk (stress) ervaren. Blijkt het huurappartement je toch niet meer te bevallen, dan kan je relatief eenvoudig ergens anders je intrek nemen. Of je kan gaan wonen in een wat chiquere wijk waar een huis huren of kopen moeilijk te betalen zou zijn.

Ken jij nog andere voordelen? Aarzel dan niet en deel ze met ons allemaal!

 

Share.

Leave A Reply