7 tips om van je tuin een kinderparadijs te maken

Share.

De zon schijnt. Tijd om naar buiten te komen en daarom hoef je niet steeds de auto te nemen om naar één of ander pretpark of (binnen)speeltuin te rijden. Je eigen tuin en zelfs terras bieden meer plezier dan je zou denken!

Veel moeite kost het niet. Het grootste werk zal geleverd worden door de fantasie van je kind. Uren plezier voor jong en oud met de volgende tips.

1. Een (moes)tuintje voor de kinderen

Kinderen vinden het fantastisch om hun eigen groenten, fruit, bloemen of kruiden te planten. Niet alleen leuk, ook nog eens ontzettend leerzaam. Geef ze een grote bak met aarde of maak een stukje tuin vrij. Hoe trots en blij gaan ze niet zijn bij de eerste oogst!

2. Schoolbordverf

Beschilder een stuk muur of schutting met schoolbordverf. Wil of mag je dat niet doen, dan kan je nog altijd een plank multiplex gaan halen en die beschilderen of desnoods een krijtbord kopen. Niets leuker voor kinderen dan met krijt tekenen. Je kan eventueel ook een afdak voorzien. Op die manier spoelen de kunstwerken niet weg bij de eerste regenbui.

3. Maak een tent

Het is en blijft een klassieker: een tent bouwen. Span een koord tussen twee bomen of koop enkele bamboestokken, zoek een oud laken en je bent vertrokken! De kinderen kunnen tekeningen maken op het laken en zo de tent versieren. Of laat de bamboestokken begroeien met klimplanten. Die planten groeien vrij snel en zo kan de tent altijd blijven staan.

4. Een buitenkeuken

Probeer ergens een oude spoelbak op de kop te tikken en maak daarmee een buitenkeuken voor de kleine chef-koks in spe. Zorg misschien ook voor een wateraansluiting. Wat zand of aarde in de buurt en het koken kan beginnen. Aan tafel voor de beste moddertaart ter wereld!

5. Maak een evenwichtsparcours

Spannend toch om zonder vallen de overkant proberen te bereiken! Zoek wat boomstronken of stapel wat stenen, leg een paar balken overdwars en de uitdaging kan beginnen. Je kan het parcours ook eenvoudig veranderen en er nieuwe uitdaging van maken.

6. Een geheime tuin…

Maak een plekje voor de kinderen tussen de planten dat ze kunnen bereiken via een kleine, geheime toegang. Leg er misschien wat oude tegels zodanig dat ze een leuke vloer hebben waar ze op kunnen spelen. Je kan er dan af en toe ook een geheime of mysterieuze boodschap achterlaten!

7. Verstop schatten

De boodschap die je hebt achtergelaten in de geheime tuin kan bijvoorbeeld een schatkaart zijn. Maak een zoektocht om ze langzaam maar zeker tot bij een grote schat te brengen. Je kan dit spreiden over verschillende dagen. Wedden dat ze al uitkijken naar de volgende dag om buiten te mogen spelen!

Share.

Leave A Reply