4 eenvoudige zeecontainers vormen de basis voor deze knappe woning

Share.

Dit huis, ontworpen en gebouwd door architect Patrick Bradley, is de eerste zeecontainer woning in Noord-Ierland. Een volledig nieuwe en verfrissende benadering van de klassieke, landelijke architectuur op het Ierse platteland.

De plannen laten het alvast spectaculair ogen. En dat is het ook! Een huis op maat, anders dan alle andere, waarbij de primaire structuur gemaakt is van vier 45ft zeecontainers.

Buiten en binnen worden een

Van zo een prachtige omgeving wil je natuurlijk zo veel mogelijk kunnen genieten. De woning is zo georiënteerd dat het uitzicht over het landschap maximaal is. De schuifdeuren naar de patio brengen het leven van binnen naar buiten en omgekeerd.

Privacy

Met rondom landbouwgronden, zorgen stenen muurtjes voor een afbakening van het terrein. Een pad met kiezelsteentjes loopt tot aan de fel oranje voordeur. Eens binnen sta je eigenlijk op de bovenste verdieping van de woning die werd gebouwd op een hellend terrein. Deze verdieping omvat de woonkamer, keuken en eethoek. Het was dan ook een bewuste keuze van de architect om hiervoor de bovenste verdieping te kiezen omwille van het prachtige uitzicht op de omgeving en het zonlicht dat zo maximaal kan binnenvallen.

Het zit in de details

Via een stalen trap kom je terecht op de benedenverdieping. Het raam naast de trap zorgt voor een decoratief zicht op de rotsen naast de woning. Op deze verdieping bevinden zich de slaapkamers en een schitterende badkamer, met een bad dat er op het eerste zicht uitziet als een hangmat. Knap staaltje van architectuur met als basis 4 eenvoudige zeecontainers! Kijk misschien ook eens naar deze woning, gemaakt met 31 containers.

Foto’s © Aidan Monaghan Photography

Share.

Leave A Reply