6 originele en goedkope ideeën voor je deurmat

Share.

Een deurmat is het visitekaartje van je huis. Het is het eerste dat je bezoek ziet voor het aanbelt, en kan dus al dienen als “teaser” voor wat je gasten binnen mogen verwachten, zowel wat je stijl als je persoonlijkheid betreft. En dat hoeft allemaal niet veel te kosten: met een standaardmat en een spuitbus verf of wat gerecycleerd materiaal kom je al heel ver. Geniet alvast mee van volgende creatieve ideetjes. Misschien ga je nadien zelf wel aan de slag?

1. Hou je het graag eenvoudig? Laat dat dan ook doorschijnen in je deurmat. Kies een simpel patroon. Of ga voor een hartje om aan te tonen dat je bezoek welkom is. Je kan natuurlijk ook altijd je postbode een plezier doen met een uitvergrote versie van je huisnummer.

2. Ga je gezond door het leven? Dan is een fruitmat misschien wel iets voor jou!

3. Krijg je nieuw bezoek over de vloer? Bereid ze al meteen voor op je kleurrijke interieur en persoonlijkheid.

4. Ook de leukste thuis veegt best niet zijn of haar voeten aan het kiezen van een originele deurmat. De mogelijkheden zijn alvast legio. Een kleine selectie …

5. Niet alle bezoek is natuurlijk gewenst. Aan de voordeur nog een ultieme poging ondernemen om die inbreker op andere ideeën te brengen? Waarom niet.

6. Het meest origineel ten slotte, kom je uit de hoek wanneer je ander materiaal gebruikt dan gewoonlijk, keramische tegels, keitjes/keien of houten plankjes bijvoorbeeld. Wil je daarnaast ook nog een ecologische indruk maken, dan gebruik je toch gewoon gerecycleerd materiaal zoals een oude tuinslang, stukken touw of zelfs een weegschaal. Al bestaat bij die laatste het risico dat je bezoek naderhand niet meer wil proeven van al die hapjes waarvoor je uren in de weer bent geweest …

Foto’s: Maisons Du mondeKreisy, J-LINE
Auteur: PJG

Share.

Leave A Reply