5x prachtig wonen op een boerderij

Share.

Wonen op een boerderij of in een hoeve is iets waar veel mensen van dromen. En terecht, want al die ruimte, rust en natuur doet wat met een mens! Vandaag zetten we 5 prachtige gerenoveerde boerderijen en hoeves in Vlaanderen in de kijker.

1. Lissewege, West-Vlaanderen

Beginnen doen we in de meest westelijke provincie van het land, meer bepaald in Lissewege. Deze 18e eeuwse hoeve straalt een feërieke romantiek en een gevoel van thuiskomen uit over het volledige erf en het omliggende natuurgebied. Met Brugge op slechts 6 km en Knokke op amper 12 km, bevindt deze hoeve zich op een toplocatie. Het is dan ook geen verrassing dat er op dit moment een succesvolle B&B met 4 kamers wordt uitgebaat.

2. Huise, Oost-Vlaanderen

Voor deze prachtige vierkantshoeve trekken we naar de Vlaamse Ardennen, meer bepaald Huise. Naast een groot én gezellig ingericht woonhuis, is er plaats voor een koetshuis met hyperuitgeruste paardenstallen en een extra hooischuur. Een waar paradijs voor de paardenliefhebber. Doorgaans druk in de weer? Na inspanning komt ook ontspanning! Laat net dat laatste iets zijn waar deze hoeve voor kan zorgen. Het uitgestrekte zwembad met zicht op het groen biedt je namelijk een oase van rust.

3. Booischot, Antwerpen

Onopvallend, te midden van agrarisch gebied ligt deze heel ruime woning verscholen. De oorspronkelijke hoeve, gelegen te Booischot, dateert van 1890 en werd in 1994 en met de authentieke materialen heropgebouwd. Het originele eiken dakgebinte dat gedeeltelijk zichtbaar is, is ecologisch behandeld waardoor de hoeve een extra nostalgische dimensie krijgt. Met een  tuin, voorzien van een poolhuis met jacuzzi, een zonneterras en een verwarmd zwembad, waan je je op vakantie in eigen land.

4. Beigem, Vlaams-Brabant

Net boven Brussel, nu ja, boven Grimbergen, vinden we in Beigem het perfecte voorbeeld van een oude hoeve met stallingen die werd omgebouwd tot een moderne woning. Hedendaags comfort staat hier centraal, maar de authentieke en landelijke elementen kregen zeker de nodige aandacht tijdens deze renovatie. Extra pluspunten? De gelijkvloers biedt mogelijkheden om een appartement in te richten, zo kan je bijvoorbeeld een ouder of jongvolwassen kind dicht bij jou houden met de nodige privacy.

5. Paal, Limburg

Voor de laatste Vlaamse provincie gaan we naar Limburg, waar we in Paal binnen duiken in een prachtig afgewerkte hoeve. Het geheel bestaat uit de hoofdwoning, een stalgebouw met garage en conciërgewoning, een poolhouse, zwemvijver en achterliggend 5ha weiland met schuilstallen. Aan ruimte dus geen gebrek!

Een hoeve of boerderij, is dat iets voor jou? Laat het ons weten in de reacties!
Ontdek hier alvast het hele aanbod hoeves en boerderijen op Zimmo!

Foto’s: Zimmo

Share.

Leave A Reply