10 dingen waardoor je nog meer van je huis gaat houden

Share.

Het zijn niet altijd de “zware stukken” – denk sofas en vintage keukentafels – waar we het meest zot van worden in ons eigen stekje. Zoals met zoveel zijn het vaak de kleine dingen die het dagelijks leven wat gemakkelijker of specialer maken. Schattig accessoire’tje hier, slimme uitvinding daar, je kent dat wel. En moest je het niet kennen, dan zetten we hier alvast tien voorbeelden op een rijtje.

1. Voeten omhoog

Een bescheiden poef of voetenbankje, we zien het vaak over het hoofd in onze queeste naar de ideale sofa of armoire. Toch is het een geweldig veelzijdig stuk meubilair dat een ontspannen en vintage karakter meegeeft aan je woonkamer. Ze kunnen gebruikt worden als extra stoel, bijzettafeltje voor boeken of tablets, of natuurlijk om je voeten op te leggen. Klassiek gestikte poefen doen het nog altijd goed. En als je er echt fan van wordt, kan je altijd in meer dan één investeren 😉

2. Kunst op rekjes

Fotokaders tentoongesteld op ondiepe opslagrekjes zijn schitterend om een eigen kleine kunstgalerij in de woonkamer te installeren. Voor wanneer je geen zin om ze tegen de muur te hangen of af en toe eens wil wisselen van compositie. Je kan op die manier zelfs in meerdere niveaus werken!

3. Vastpinnen

Zelfs in tijden van the internet of things blijft het leuk om notities te maken, kaartjes te ontvangen, tekeningen te maken, quotes te kopiëren of schema’s of to-do lijstjes op te stellen op papier. En niks is dan beter dan een ouderwets prikbord. Kies er eentje groot genoeg zodat je er alles op kwijt kan. Een prikbord van kurk is supergoedkoop, en je kan het gemakkelijk in een andere kleur verven met acrylverf.

4. Parapluparkeren

Als je de ruimte hebt, is een paraplubak een van die dingen die het dagelijks leven gewoon meer georganiseerd maakt. Je weet meteen waar je er eentje kan vinden wanneer je gehaast bent. En je weet waar heb weg te steken wanneer de zon terug verschijnt. Om over de nostalgische en vintage sfeer van een paraplubak nog maar te zwijgen, zeker wanneer je kiest voor een traditioneel koperen of lederen model.

5. Teatime is funtime

Dus je drinkt graag thee en hebt een uitgebreid arsenaal aan theekopjes om hem in uit te schenken? Je wil er ook snel aan kunnen wanneer je snel zin hebt in een heet drankje (altijd, waarschijnlijk). Een rij van haakjes is dan de beste oplossing. Kost niets, ziet er prachtig uit (als je de juiste kopjes hebt natuurlijk) en ze maken ruimte in je keuken. Kies kopjes die met elkaar matchen voor het beste effect.

6. Kies de tijd

Jaja, iedereen weet tegenwoordig hoe laat het is dankzij zijn smartphone. Maar je weet niet wat je mist tot je een wandklok hebt. Een klassiek design zorgt voor een old-school sfeer en een focuspunt op je muur. In dit voorbeeld zou de bakstenen muur maar saai zijn zonder het gewaagde contrast van de zwart-witte wandklok. En je moet er niet continu mee in je handtas of broekzak tasten om het uur te weten 😉

7. Verlicht je muur

Muurverlichting kan echt een verschil maken in de sfeer en functionaliteit van een kamer. Ze hebben natuurlijk wel de nodige planning en elektrische kennis nodig. Als je niet te veel ruimte wil innemen met je bekabeling, kan je altijd voor een inplugbaar bekabeld alternatief kiezen, dat je dan in een stopcontact moet insteken zoals het voorbeeld in de eerste foto. De loshangende kabel draagt bij aan de industriële look die momenteel in trek is.

8. Uitschuivende snijplanken

Vergeet het zoeken naar snijplankjes in lades en kasten: met deze uitschuifbare snijplanken heb je meteen een plank waarop je die wortels, limoenen of kipfilet aan stukken moet snijden. Je creëert er ook extra werkruimte mee, altijd positief. Plan je de bouw of renovatie van je keuken? Overweeg dan een uitschuifbaar exemplaar met een GFT-vuilbakje eronder. Snijden en meteen opruimen, check!

© houzz

9. Loop op wieltjes

Schuif je ook zoveel met je meubels? Koffietafeltje bijschuiven om er je koffie op te zetten of voeten op te leggen? Zet er dan wieltjes onder. De bijzettafel in de foto is gemaakt van een oude pallet en zorgt voor een zeer leuk industrieel effect.

10. Vlechtjes overal

Gevlochten opslagmanden zijn de gemakkelijkste oplossing om een ruimte snel opgeruimd te krijgen. In de badkamer kan je ze gebruiken voor toiletpapier of wasgerief, in de keuken voor keukenrol, aluminiumfolie of koffie en in de woonkamer voor speelgoed, magazines en dvd’s. In de gang voor schoenen, en in de slaapkamer voor die boeken waar je net in aan het lezen bent. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Welke accessoires maken jouw dag telkens weer aangenamer? Laat het ons vooral weten in de comments!

Auteur: PJG

 

Share.

Leave A Reply