Zoveel bespaarden Nick en Dorien door hun droomhuis zelf te bouwen

Share.

Een eigen huis is voor velen onder ons een droom. Eentje die we zelf kunnen samenstellen, vanaf het kiezen van de bouwgrond, tot het schilderen van de laatste muur. Maar terwijl de meesten hun huis laten bouwen, sloegen Nick (29) en Dorien (26) uit Scherpenheuvel een andere weg in. Zij bouwden hun huis volledig zelf.

Zo begon het

Nick en Dorien woonden al een tijdje samen, tot het tijd was voor een nieuwe stap. Het was altijd de droom van het koppel om te bouwen, dus het dilemma bouwen of renoveren werd al snel van tafel geveegd. “We wilden sowieso bouwen en zijn eerst op zoek gegaan naar een stukje grond”, begint Nick zijn verhaal. “Die vonden we snel en nadien gingen we met een architect in zee. Als dat allemaal in orde was, konden we er eindelijk aan beginnen!”

Zelf bouwen

Een bouwgrond kopen en langsgaan bij een architect. Het klinkt erg herkenbaar, ware het niet dat Nick en Doriens volgende stap zelf bouwen was. Niet meteen vanzelfsprekend als jong koppel, maar ze waren snel overtuigd van die keuze. “Ik ben metser van beroep. Het was onze droom om zelf te bouwen, van nul te beginnen en het dan zo zien groeien”, glundert Nick.

Maar wat hebben ze nu precies zelf gedaan? “De hele ruwbouw, vloeren en de afwerking hebben we voor onze rekening genomen. En het ging allemaal vrij vlot, zolang we het in eigen handen hadden.” Toch liet het koppel enkele werken uitvoeren, wat helaas niet altijd van een leien dakje ging. “De chape, ramen en het plakwerk hebben we laten uitvoeren, omdat we zowel de tijd, de kennis als het materiaal ervoor niets hadden. Helaas kwamen de aannemers soms hun beloftes niet na, waardoor we soms met een bepaalde tijdsdruk zaten. Dat bezorgde ons toch wel wat stress”, zegt Nick.

Temptation Island

Stress tijdens het (ver)bouwen, het is een beestje dat vooral een relatie stevig op de proef kan stellen. Vergeet Temptation Island, dit is namelijk de ultieme relatietest! Dat beaamt ook het koppel. “Soms was het wel zwaar, maar je komt daar sterker uit.” Dat het een ijzersterk koppel was die perfect op elkaar was ingespeeld, helpt daar ook bij. “Soms kom je er samen niet uit, maar gelukkig hebben wij wel vaak dezelfde smaak. Het moeilijkste was het kiezen van de juiste kleuren”, blikt Nick terug.

Hulp van familie

Nick en Dorien staken stevig de handen uit de mouwen, maar konden ook rekenen op enkele handige harry’s in de familie. “Ik ben metser, maar ook onze families zitten in bijna dezelfde sector. Dat zij dat ook konden, scheelt ons uiteindelijk in onze portefeuille, want zo kan je eigenlijk groter bouwen of duurdere materialen gebruiken qua afwerking. Naast het feit dat het super is dat je samen met je familie zoiets kan verwezenlijken, bespaarden we uiteindelijk een flinke som geld. Om hetzelfde huis te laten zetten, tel je hier gemakkelijk 200.000 euro extra neer. De barbecue om de familie te bedanken is bij deze dus ook geregeld”, lacht Nick.

Hoe moet het verder?

Het koppel heeft intense periode achter de rug, maar liggen er dan nog bouwplannen in het verschiet? “Neen hoor”, besluit Nick. “Nu gaan we het huis nog volledig afwerken en de tuin aanpakken.” Maar het belangrijkste houdt het koppel voor het laatst. “We gaan er uiteraard keihard van genieten, want het huis bij elke stap zo zien groeien, dat is onbeschrijflijk.”

Auteur: YM
Foto’s: Nick Vandenthoren
Met medewerking van Nick Vandenthoren.

Heb jij ook een onwaarschijnlijk leuk (ver)bouwavontuur dat je met ons wil delen?
Geef ons een seintje!

Share.

Leave A Reply