Heb jij al aan deze 6 essentiële zaken thuis gedacht?

Share.

Een huis of appartement inrichten kan een zwaar proces lijken. Zeker vandaag de dag, met duizenden soorten producten die om onze aandacht schreeuwen, van gespecialiseerde keukengadgets tot eindeloze kussendesigns. Moeilijk in te schatten wat we nu écht nodig hebben en wat niet? Wij stelden alvast een lijstje samen van zes items die iedereen nodig heeft bij hem of haar thuis. Omdat ze een praktisch nut hebben, maar ook stijl, comfort en persoonlijkheid aan je woning geven.

1. Een comfortabele matras

We spenderen ongeveer een derde van ons leven al slapende. Is er dan iets belangrijker op de lijst van essentiële items thuis dan een goede, comfortabele matras? Gelukkig is het gemakkelijker dan ooit om er eentje te vinden die perfect is voor jouw behoeften, slaapstijl en budget. Begin met wat zelfresearch op het internet. En ga dan vooral zeker naar een showroom om een paar matrassen uit te proberen. No worries, meubel- en beddenzaken weten dat je je eerst op een matras wil werpen alvorens ze te kopen en zijn hierop voorzien. De medewerkers kunnen je trouwens handig advies geven. Niets correleert zo direct met een gezond en gelukkig leven dan een goede slaap. Neem dus gerust je tijd om een goede matras te vinden.

2. Kunst aan je muren

Volgens ons zou elke woning wel een beetje kunst moeten hebben. Nochtans is het iets dat vaak laag op de prioriteitenlijst wordt gezet, als optioneel wordt aanzien of nog erger: als iets enkel voor “kunstkenners”. Interieurarchitecten zullen het je echter allemaal zeggen: kunst is niet optioneel. Gelukkig zijn er grenzeloze keuzemogelijkheden. Kies iets dat je aanspreekt, of het je nu herinnert aan een plaats waar je bent geweest of een van je hobbies. Of misschien zijn het wel gewoon kleuren en lijnen die je vrolijk maken. Het moet niet veel kosten, het moet gewoon iets zijn dat in lijn ligt met jouw stijl. Het is een aanvulling, zowel op je woonst als op je persoonlijkheid. Neem dus de tijd om een stuk uit te kiezen, en denk na over waar je het wil hangen alvorens het aan te kopen.

3. Groen groener groenst

Zelfs als je geen groene vingers hebt, is een plant zeker iets dat je in je woonst moet hebben. En niet enkel voor esthetische redenen! Ze geven je woonst niet alleen een organische en natuurlijke invloed, maar ze verhogen er ook aanzienlijk de luchtkwaliteit. Vanuit designoogpunt kies je misschien best iets dat wat groter is dan de gemiddelde kamerplant, zodat het een centraal punt wordt in je kamer. Er zijn verschillende soorten huisplanten die weinig zorg en onderhoud nodig hebben, maar grote voordelen geven door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Klik op de foto voor een lijst!

4. Wees gek van je bestek

Hoe kan je zeggen dat je bestek en borden niet belangrijk zijn, als je ze elke dag gebruikt? Vroeger had je zelfs verschillende sets bestek voor elke dag, en zelfs “sjiekere” sets voor formele gelegenheden en voor wanneer er volk op bezoek kwam. Misschien heb je dat zelfs nu nog. Laat je sets die je tegenwoordig elke dag gebruikt dus vooral niet saai zijn. Zoek je een set uit die je doet uitkijken naar het koken, eten en showen in je keuken. Kies dan ook bestek en borden dat past in de stijl van je woonst, en bij je eetstijl. Eet je veel soep en ontbijtgranen? Kies dan je kommen zorgvuldig uit. Sta je op dieet? Ga dan niet voor de grootste borden die je kan vinden.

5. Gordijnen en co

Het is geen geheim dat we graag zo veel mogelijk natuurlijke lichtinval binnenkrijgen in onze woningen. Maar er is ook een tijd dat je de gordijnen liefst dicht doet. Voor privacy, om een kamer te verduisteren of om ze nog extra te isoleren en zo de energiefactuur te reduceren. Elk raam heeft daarom gordijnen, rolgordijnen of andere verduisteringen nodig. Het type verduistering dat je gebruikt heeft een enorme invloed op je interieurstijl. Ga je voor één type overal, of kies je voor verschillende types aangepast aan de stijl van elke kamer?

6. Je eigen terugtrekplek

Het leven is fun. Maar ook vaak stressvol. Druk op het werk, druk in het huishouden, je kent dat wel. Er lijken nooit genoeg uren in een dag te zijn. Een eigen plekje om je in terug te trekken om volledig te ontspannen, is dus zeker geen overbodige luxe. Voor boekenwurmen kan dit een klein leeshoekje zijn. Een grote, comfortabele leren stoel, een leeslampje en een bijzettafeltje kunnen voldoende zijn. Ook de badkamer leent zich hiertoe perfect. Warm badje, kaarsjes op de rand en een dimmer op de verlichting, en je waant je meteen in een spa op het einde van de dag!

Wat denk jij? Heb je nog andere essentiële zaken die voor jou onmisbaar zijn bij je thuis? Laat het ons gerust weten in de comments!

Auteur: PJG

Lees ook:

Share.

Leave A Reply