4 keer wonen op het water. Deze woonboten staan te koop!

Share.

Een huis kopen in België, dat is in zo goed als alle gevallen een bakstenen woning op een stukje grond of een appartement in een gebouw met meerdere units. Vaak zijn ze vergezeld van een klein stukje tuin en/of een terras. Maar wat als je tuin eerder op water lijkt dan op gras? En wat als je met woning ook een kleine uitstap kan doen? Dat kan, als je woont op een boot en hier kan het!

1. Uniek vertoeven in Antwerpen

Beginnen doen we in Antwerpen. Daar vind je een uniek en betaalbaar tweede verblijf op het water met zicht op… jawel, het fel gegeerde MAS! Maar er is meer, want deze Volvo Penta motoren zijn absoluut ook klaar om nieuwe horizons te ontdekken. De jacht, die werd gebouwd in 1987, is namelijk perfect onderhouden en heeft zijn vintage uitstraling behouden.

Wil je van deze woonboot je nieuwe buitenverblijf maken? Voor 170.000 euro zien we jou binnenkort misschien wel in Antwerpen of ver daar buiten 😉 .

2. Eco chic in Gent

Niet de goedkoopste, maar misschien wel de meest exclusieve uit het rijtje! Deze uitzonderlijke woonboot, genaamd Frajac, geeft wonen aan (en op) het water een nieuwe dimensie. Het voormalig vrachtschip werd in 1968 gebouwd en later omgebouwd tot de prachtige woonboot die deze vandaag is. Je verwacht je vaak aan kleine raampjes en donkere kajuiten in een boot, maar niets is minder waar bij dit exemplaar. De grote raampartijen zorgen niet alleen voor een unieke lichtinval, maar laten je bovendien ook nog eens uitkijken op de prachtige woningen langs het water.

De woonboot wordt beschreven als een ‘ecoloft’ en dat is niet uit de lucht gegrepen. Zo beschikt het over het filterende groendak dat het afvalwater recycleert. Op die manier hoeft er geen afvalwatertank leeg gehaald te worden en krijgen de planten op het dek de nodige bevloeiing.

Prijskaartje? 530.000, je krijgt er naast de 198 m² wel heel wat voor terug!

3. Historische rijnaak in Brugge

We varen door naar het pittoreske Brugge, want daar staat deze historische rijnaak, de Rio Claro, uit 1889 te koop! De schipperswoning kende in 1964 een renovatie en tegelijk werden er twee motoren geïnstalleerd. De authenticiteit van dit woongedeelte -met twee slaapkamers, badkamer en een keuken- werd behouden.

In 1998 gingen de eigenaars een stapje verder en toverden het om tot comfortabele woonboot met leefruimtes tot wel 200 m² groot. De woning met een woonoppervlakte van 775 m² is omwille van deze ruime leefruimtes nog perfect in te vullen naar ieders wens. Voorlopig zijn er onder andere 8 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig en is het een uitgelezen kans om er een unieke kangoeroewoning van te maken.  Deze woning, met een waanzinnig terras als ware eyecatcher, kan voor 530.000 euro jouw nieuwe thuis op het water te worden.

4. Hippe woonboot in Brugge

We blijven nog even in Brugge. Op wandelafstand van het historische stadscentrum ligt deze prachtige en recent gerenoveerde woonboot Marie Galante. Met het hoge loft-gehalte, zou je haast vergeten dat je je op een boot begeeft. Het schip is voorzien van de originele schipperskajuit, die vandaag de dag dienst doet als ruimte voor een zelfstandige. Al beslis je de invulling ervan volledig zelf, zo kan de ruimte perfect dienst doen als gastenverblijf!

Lekker weertje en BBQ’en gaan hand in hand en laat nu net de aanlegsteiger van deze boot hier dé perfect plaats voor zijn. Heerlijk zonnen kan dan weer op het dek van deze parel! Aan plaats dus geen gebrek. Zie jij je hier al wonen? Voor 330.000 euro sta jij binnenkort te BBQ’en op de Marie Galante.

Zie jij jezelf al op een boot wonen of woon jij zelf op eentje? Deel je verhaal in de reacties!

Share.