5 tips om je woning deze zomer nog te verkopen

Share.

Staat je huis verkopen op je to-dolijst voor deze zomer? Dat is een behoorlijke uitdaging! Met deze tips start je met voorsprong en verkoop je je woning hopelijk deze zomer nog, aan de prijs die jij voor ogen hebt.

1. Voer de nodige herstellingen uit

Scheuren, barsten en lekkende kranen schrikken potentiële kopers af. En dat terwijl zo’n kleine gebreken eigenlijk heel makkelijk te repareren zijn! Hoe minder werkpuntjes er over blijven, hoe beter je woning overkomt. Maak dus op voorhand een lijst van klusjes en las een werkdag in om op te lossen wat je kan oplossen.

Zijn er grotere gebreken die je niet meteen zelf kan repareren? Zeg dat dan ook tegen potentiële kopers. Het verzwijgen kan je immers heel wat problemen opleveren achteraf, en ze zullen je eerlijkheid appreciëren.

2. Bepaal hoe je gaat verkopen

Je huis zelf verkopen klinkt ambitieus, maar met wat hulp online vind je sneller je weg dan je zou denken en kan het je heel wat geld besparen. Ben je toch niet zo zeker van je stuk en besteed je het liever uit? Dan is een makelaar inschakelen eigenlijk altijd een goed idee. Makelaars zijn immers gespecialiseerd in hun vak en kunnen je helpen je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, en de verkoop op een correcte manier afronden. Dankzij zijn scherpe onderhandelingstechnieken bestaat de kans dat je er nog meer geld uithaalt ook.

3. Geef je woning een kleine upgrade

Als je huis netjes opgeknapt is, en niet al te veel gebreken meer vertoont, ben je op de goede weg. Maar je kan ook nog een stapje verder gaan! Een extra likje verf in een kamer waar de muren wat grauw beginnen uitslaan, oogt meteen veel frisser. Ook een nieuwe brievenbus of deurbel geven je huis nét dat beetje extra. Durf dus zeker investeren in kleine elementen die je woning mooier, stijlvoller en aantrekkelijker maken. Je zal zien, het loont!

4. Zorg voor aangename geuren

Wist je dat we niet alleen huizen beoordelen op het uitzicht, maar ook op de geur? We hoeven je vast niet te vertellen dat rioolgeur afschrikt, maar je kan ook gerust het andere uiterste gaan opzoeken. Een echte pro-tip is om net voor je huisbezoek krijgt, koekjes te bakken. Het ruikt meteen gezellig! Maar als dat niet mogelijk is, doet een bos bloemen of een verfrissende spray ook al wonderen.

5. Wees realistisch

Heb je je woning helemaal verkoopsklaar gemaakt? Fantastisch! We willen je natuurlijk niet ontmoedigen, maar de kans dat ze nu binnen de twee dagen verkocht wordt is alsnog erg klein. Geduld is een schone deugd, zeker als je de verhoopte prijs per se wil krijgen. Een verkoopproces heeft nu eenmaal tijd nodig. Wees dus realistisch in je verwachtingen en raak niet te snel teleurgesteld. Het lukt je wel!

Er zijn heel wat kleine aanpassingen die je kan doen om het verkoopproces van je huis te versnellen. Zorg er dus voor dat je woning piekfijn in orde is, neem een ervaren makelaar onder de arm en je kunt er op rekenen dat je woning binnen een redelijke termijn verkocht geraakt. Succes!

Hoofdfoto: rijwoning te koop in Hasselt

Share.

Leave A Reply