De 9 mooiste kastelen van Vlaanderen

Share.

Niet alleen legendarische Disneyfiguren Doornroosje, Assepoester en Rapunzel mogen er elke ochtend ontwaken, ook jij kan je binnenkort kasteelheer of kasteeldame noemen. Deze prachtexemplaren staan momenteel te koop op Zimmo!

1. Hoepertigen, Limburg

Dit uitzonderlijk historisch kasteel gaat al enkele eeuwen mee, van in de 17e om precies te zijn. Al zou je dat niet meteen zeggen, dit kasteel werd namelijk perfect onderhouden.  Het grote verblijfsgebouw aan de linkerzijde telt wel 30 kamers en is voorzien van een grote eetruimte mét een industriële keuken. De polyvalente zaal rechts van het kasteel heeft dan weer een sportzaal en meerdere vergaderruimtes. Om het plaatje compleet te maken is er ook een boerderij en een mooie, grote ommuurde tuin met park en vijver.

Waar? In de Kasteelstraat natuurlijk 😉

Binnenkijken

© Torox Vastgoed nv

2. Varsenare, West-Vlaanderen

We reizen door naar West-Vlaanderen, waar dit eclectisch kasteel ons staat op te wachten. Het kasteel, gelegen in een prachtig park, voldoet volledig aan de verwachtingen: koetshuis, conciërgewoning, royale inkomhal, … En er is meer: het volledige gebouw en een deel van de tuin zijn onderkelderd, deze bieden een zee van ruimte en zijn 100% droog. Troef? Alle verdiepen zijn bereikbaar met een grote lift!

Binnenkijken

© Found & Baker

3. Wannegem-Lede, Oost-Vlaanderen

Gelegen op het hoogste punt tussen de Schelde- en Leievallei: deze prachtige omkadering. Het kasteel werd opgericht in de periode rond de Franse Revolutie en werd volledig in ere hersteld, rekening houdend met alle moderne technieken: vloerverwarming, nieuw dak, alarminstallatie, … De verschillende slaapkamers hebben alle eigen sanitair, een dagelijkse keuken alsook een grootkeuken voor feestelijkheden. Kers op de taart: een heerlijke wellness!

Binnenkijken

 

© Immo Dochy

4. Gestel, Antwerpen

Dit kasteel lijkt wel op een sprookje! Het Hof Van Rameyen wordt in het algemeen dan ook beschouwd als één van de mooiste kastelen van ons land. Hoewel de romantiek van de middeleeuwen nog altijd overal voelbaar is, heeft het kasteel zich wonderwel aangepast aan de tegenwoordige tijd.

Wist je dat? De tweede zoon van Pieter Paul Rubens en andere machtige adellijke families hebben hier gewoond 😉 .

Binnenkijken

© Found & Baker

5. Kortenaken, Vlaams-Brabant

Dit prachtig recent gerestaureerd kasteel “Vroenhoven” ligt op een domein van maar liefst 25 hectare. En alsof dat nog niet volstaat, is er de mogelijkheid om ca. 45 hectare bij aan te kopen! De aangelegde parktuin met vijverpartijen, fruitgaarden, bossen en indrukwekkende oprijlaan laten je meteen wegdromen. De hoeve die naast het kasteel op het domein ligt, is gerenoveerd waardoor er ruim plaats kan geboden worden aan twee gezinnen.

Binnenkijken

© De Boer & Partners

6. Diest, Vlaams-Brabant

Dit grondig gerenoveerd kasteel uit circa 1890 is voorzien van grote raampartijen, hoge plafonds en een moderne bijbouw. Hierdoor kan je ten volle genieten van het ruimtegevoel, veel lichtinval en van het zicht op de tuin. De moderne afwerking maakt van jou meteen een moderne kasteelheer of -dame!

Binnenkijken

© Boes & Boes

7. Grimbergen, Vlaams-Brabant

Van dit romantische exemplaar gaat de geschiedenis wel heel ver terug, tot in 1396! Het is gelegen op een magnifiek domein van meer dan 9 hectare met een vijver, weilanden en een boomgaard. Naast het hoofdgebouw en bijgebouw heb je ook nog de linkervleugel van het kasteel, deze werd gerestaureerd in 1991-1993 en doet dienst als kantoorruimte. Naast een bureauruimte, bibliotheek en een secretariaat bevinden zich hier o.a. ook 2 slaapkamers en een gewelfde wijnkelder.

Binnenkijken

© Hertog Makelaars

8. Hoeilaart, Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant heeft heel wat schitterende kastelen in zijn mars. Zo vinden we, niet ver van het zoniënwoud, dit prachtig neogotisch kasteel gebouwd in 1895. Grondoppervlakte? Maar liefst 50.000 m². De bewoonbare oppervlakte komt neer op 860 m².  Met 8 slaapkamers en  4 badkamers is er dus plaats genoeg voor je familie of vrienden!

Binnenkijken

© Immo Dochy

9. Destelbergen, Oost-Vlaanderen

Eindigen doen we in Destelbergen, Oost-Vlaanderen. Deze prachtige eigendom krijgt de naam ‘le petit Château’. Al is er meer dan ruimte genoeg! Het kasteel is omringd door een prachtig aangelegd park met vijver. Er is zelfs plaats gemaakt voor een zwembad, een tennisveld én een bijgebouw met garages.

Binnenkijken

© Eurimobel

Welk kasteel is jouw favoriet? 

Share.