De 4 grootste keukenfrustraties

Share.

Waar erger jij je aan in je keuken? Zitten de kasten te vol? Is de kraan altijd vuil? Heel veel mensen zijn ontevreden met hun keuken: te klein, onpraktisch, … Herken jij een van de volgende ergernissen?

1. Sociale druk

Er komen vrienden of familie langs en jij slooft je met plezier uit! Of toch niet met zo veel plezier? Mensen die op je vingers staan te kijken bezorgt vaak stress en dat is niet anders in de keuken. Zeker niet wanneer je keuken op stelten staat tijdens het koken! Misschien is een gesloten keuken meer iets voor jou? Dan hoef je al niet te letten op de rommel die je maakt 😉 .

2. Slechte kraan

De kraan in je keuken… lukt het jou om deze altijd schoon te houden? Of erger je je aan die vervelende draaiknop die je niet meteen open en dicht gedraaid krijgt tijdens het afwassen? De grootste frustratie zit hem vaak in de combinatie met je spoelbak. Grote potten of een emmer met water vullen lukt vaak niet zoals je het wenst. Hands up wanneer je die emmer ongewild al eens over je kreeg 😉 .

3. Te weinig ruimte

Nog een grote ergernis die je misschien wel had kunnen vermijden: te hoge bovenkasten. Althans wanneer je zelf je keuken van A tot Z kon ontwerpen. Maar waar berg je dan alles op? Want bukken om iets uit een onderkast te nemen vinden we ook maar niks. Met andere woorden: te weinig werkruimte en onvoldoende bergruimte.

4. De multifunctionele keuken

We spenderen heel wat tijd in de keuken, niet alleen om te koken of om de afwas te doen. Voor vele gezinnen is het vaak ook de eetruimte en wordt ze zelfs gebruikt voor entertainment.

Wil je van de kookhoek een multifunctionele ruimte maken, dan moet je die zo efficiënt mogelijk inrichten en veel bewegingsvrijheid creëren. Met deze trucs laat je je keuken in een oogopslag groter lijken. Ook het keukeneiland kan je op een slimme manier inzetten!

Ben je van plan om binnenkort je keuken een make-over te geven of misschien zelfs van nul te starten. Deze fouten in je keukenontwerp kan je maar beter vermijden!

Share.