Een blote bakstenen muur in huis

Share.

Een bakstenen muur in huis zal meestal bezet worden om daarna af te werken met een laag verf of behangpapier. Niks mis mee natuurlijk. Maar onbewerkt kan natuurlijk ook.

Het zorgt voor een volledig ander interieur: een stoere, industriële look. Oudere woningen hebben vaak nog bakstenen muren waarover bezet zal zijn. Dat bezetwerk kan je er in zo’n geval volledig afkappen. Het kost wat moeite, maar die mooie authentieke bakstenen muur die je in de plaats krijgt zal het allemaal belonen!

Recentere woningen zijn dikwijls opgetrokken uit snelbouwsteen, betonblokken of cellenbeton. Veel minder mooi, maar ook in dat geval zijn er oplossingen om toch de look van blote baksteen te krijgen. Je zou er een échte bakstenen muur voor kunnen zetten. Al moet je dan wel rekening houden met het feit dat dit extra gewicht zal meebrengen (kan de vloer dit dragen?) en dat vocht onder de vorm van condens ook problemen kan veroorzaken. Het plakken van strips met reliëf die lijken op een bakstenen muur is een betere optie. Behangpapier met de print van een bakstenen muur is natuurlijk ook perfect mogelijk. Al ziet dat er wel een pak minder echt uit.

 

Share.