Vermijd deze 7 blunders bij het verkopen van je huis

Share.

Een huis of appartement verkopen in België een makkie? Tja, we hebben nog altijd een stabiele huizenmarkt en genieten van lage rentevoeten. Een goed klimaat dus om je woning te koop te zetten. En toch zijn er enkele gevaarlijke, dure valkuilen. Vermijd alvast de volgende grote verkoopblunders:

1. Overhaast te werk gaan

Je woning zelf verkopen? Dat kan best! Er is genoeg informatie op het web te vinden zodat je goed voorbereid tewerk kunt gaan. Het rest je alleen nog deze informatie door te nemen. Schrikt het je af? Dan zijn er nog altijd de ervaring en vaardigheden van een makelaar. Hij of zij kent de markt, en weet hoe je je woning in de verf zet. Voor je naar een vastgoedmakelaar trekt, bereid je je best al voor zodat je de juiste vragen kan stellen.

2. De verkeerde prijs vragen

De prijs te hoog of te laag zetten, is gewoon fout. Je moet de markt kennen om een juiste prijs te bepalen. En je moet weten hoe jouw woning in die markt gepositioneerd is.  Je kan bij veel makelaars een gratis waardebepaling laten uitvoeren maar je kan ook zelf al eens een kijkje nemen op de Zimmo prijswijzer.

3. Belangrijke herstellingen niet doen en zelfs niet opruimen

Wanneer potentiële kopers je woning komen bezichtigen, moet die zo uitnodigend mogelijk ogen. Doe dus de nodige herstellingen en ruim op en poets grondig. Zo optimaliseer je de verkoopwaarde van je woning. Lees hier hoe je je daarop kan voorbereiden!

4. Een lege woning

Niets zo deprimerend als lege slaapkamers, keukens of een kale woonkamer. Bezoekers willen zien wat de mogelijkheden van elke ruimte zijn. Zonder meubels is dat heel moeilijk. Heb je je meubels al verhuisd? Doe dan beroep op bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aankleden van je woning.

5. Je ego

Er kan slechts één winnaar zijn in een onderhandeling? Fout. Maak er geen wedstrijd van, maar probeer steeds een win-win te realiseren. Ja, je zal op bepaalde aspecten moeten toegeven. Maar liever water bij de wijn dan een onverkochte woning, toch?

6. De nadelen van je woning verbergen

De mindere aspecten van je woning komen vroeg of laat toch boven water drijven. Wees dus beter van bij de start open over de gebreken van je woning.

7. Slechte foto’s gebruiken

Slechte foto’s kosten je duizenden euros. De meeste mensen starten hun zoektocht naar een woning online. Goede foto’s zijn dan best doorslaggevend. Kwalitatieve foto’s zorgen voor de perfecte eerste indruk van je woning. Ontdek hier 5 tips voor goede vastgoedfoto’s!

Vond jij het verkopen van je woning gemakkelijk? Welke tips en optimalisaties hebben jullie gebruikt? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur: PJG

Share.