Zoveel betaal je voor het duurste huis in jouw provincie

Share.

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? Enkelen onder ons hebben misschien een iets groter spaarpotje bij elkaar gespaard, maar voor velen blijft een miljoenenvilla een ijdele droom. Omdat het niet binnen ons budget valt, zoeken we wellicht ook niet naar de peperdure villa’s in ons land. Maar wat als we nu even niet hoefden te letten op wat er in ons spaarvarkentje zit? Wij gingen op Zimmo op zoek naar de duurste villa’s die te koop staan per provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest!

1. Vlaams-Brabant

We starten in Tervuren, op een steenworp van de Brusselse gemeenten en gekend om haar hoge woonprijzen. Het is dan ook geen verrassing dat het duurste huis van de provincie zich in deze Druivenstreek bevindt. Maar liefst 4.950.000 euro moet je op tafel leggen, maar je krijgt er wel een waanzinnige villa met zes slaapkamers en vijf badkamers voor in de plek. En op reis gaan hoeft niet meer, want in je gigantische tuin geniet je er uiteraard van een zwembad en tennisveld!

2. Waals-Brabant

De eerste Waalse provincie haalt in dit geval de zilveren medaille op vlak van budget. In Lasne vinden we namelijk deze impressionante villa terug. Voor de som van 5.750.000 euro kan deze van jou zijn! Het is gebruikelijk dat onze Franstalige landgenoten iets minder moeten neertellen voor een woning, maar Waals-Brabant is omwille van zijn centrale ligging en nabijheid van de hoofdstad nog wel de uitzondering.

3. Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In de gemeente Ukkel vind je deze charmante villa terug. De villa is voorzien van 7 slaapkamers, 5 badkamers, 3 garages en een prachtige tuin. Extra troef, geniet van sporten of ontspannen kan je in eigen tuin dankzij het uitgestrekte zwembad. Kostenplaatje? 4.500.000 euro! 

4. Antwerpen

We stranden in Antwerpen, meer bepaald in Lier. Dit unieke villadomein bevat verschillende villa’s voorzien van alle luxe, comfort en faciliteiten op een ruim perceel van ca. 4.500 m². De verschillende woningen op het domein beschikken over verschillende zwembaden, terrassen, een tennisveld/sportveld, verzorgd aangelegde tuin volledig omheind met verlichting en out-door-muziek. Oh ja, heb je nog 2.875.000 euro op overschot, dan kan dit stekje de jouwe worden!

5. West-Vlaanderen

Voor  7.500.000 euro kan je in Reningelst dit prachtige domein terugvinden. Het domein bestaat uit een luxe woonloft, ruime conciërgewoning, drie wooneenheden voor verblijf van grooms, ‘funcave’ met wellness, fitness, bar, ontvangstruimte, overdekt terras, zwembad plus diverse vijvers en het hippisch centrum.

6. Oost-Vlaanderen

Heb je het graag over the top? In het Oost-Vlaamse Hansbeke heb je deze exclusieve villa . Voor al deze troeven moet je wel een bedrag van 2.600.000 euro op tafel toveren 😉 . Op het domein bevindt zich een recent geplaatst zwembad met poolhouse, ruime garage met plaats voor vier wagens en extra berging. Het park rond deze eigendom in prachtig onderhouden en bevat eeuwenoude bomen. Kortom een pand met een rijke geschiedenis.

7. Luik

We trekken naar de provincie Luik voor een statisch landhuis! Voor deze historische parel trekken we naar het dorpje Theux. Het ruime landhuis met binnenkoer (ca. 761m²), opgericht in de 18e eeuw en karaktervol gerenoveerd eind de jaren 90 met aandacht voor de historieke elementen. Voor 1.290.000 euro kan deze van jou zijn!

8. Henegouwen

2.400.000 euro. Zoveel moet het duurste huis in de provincie Henegouwen kosten. Je komt terecht in een prestige villa. Het binnenzwembad, hyper uitgeruste keuken en open ruimtes in de gemeente Bernissart wachten op een nieuwe eigenaar. Misschien ben jij dat wel? 😉

9. Limburg

Opnieuw iets duurder -met een prijskaartje van 2.950.000 euro– vinden we in de Vlaamse provincie, Limburg, dit landhuis op een perceel van 1.5 hectare in Maasmechelen.De villa is gelegen tegenover de Mechelse heide, midden in de Europese groene long. Kenmerkend voor de woning zijn: een oase van schoonheid, rust en tot in perfectie afgewerkt.

10. Luxemburg

De meest zuidelijke provincie Luxemburg. Misschien wel de opvallendste van ze allemaal, want ongewoon kan je deze villa wel noemen! In de gemeente Durbuy presenteren u dit huis genaamd “La Maison de Harry Cot”. Voor 1.600.000 euro kan je alle kanten uit met dit pand. Vroeger deed het dienst als  gastronomisch restaurant en is daarvoor volledig uitgerust, maar het heeft ook een vergaderzaal, een kleine concertzaal, verschillende bars en salons, een gîte en een privé-ruimte, maar ook onder meer boxen en een buitenspeeltuin.

11. Namen

De lijst afsluiten doen we in Namen. In het dorpje Houdremont, een deelgemeente van Gedinne, vind je deze ruime hoeve terug. Uitkijkend over een onbegrensde horizon aan akkers en rijkelijke bebossing kan je deze terugvinden aan een vraagprijs van 1.250.000 euro!

Disclaimer: De panden hierboven stonden op het moment van schrijven (17 september) op Zimmo. Op een later moment van lezen hebben deze mogelijks een nieuwe eigenaar gevonden.

Share.