In deze 6 woningen betaal je bijna niets voor je energieverbruik

Share.

Nu de energieprijzen de hoogte invliegen krijgen we langs alle kanten tips om ons energieverbruik te verlagen. Een bijna energie-neutrale woning (BEN) klinkt dan als muziek in de oren. Deze verbruikt weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die dan toch nodig is wordt grotendeels uit groene energiebronnen gehaald. Wij maakten een selectie van 6 mooie én energiezuinige woningen die momenteel te koop staan!

1. Bredene

In de provincie West-Vlaanderen, meer bepaald in Bredene, vinden we deze moderne open bebouwing terug. Dit pand werd gebouwd in 2017 door de huidige eigenaar en biedt zicht op de weidse velden. De woning is voorzien van de beste materialen zoals eiken binnendeuren en heeft een EPC-waarde van van maar liefst 0.58 kWh/m². Super energiezuinig dus!

2. Meldert

We reizen door naar Oost-Vlaanderen waar we halt houden in Meldert. Deze trendy woning werd opgeleverd in 2019 met aandacht voor de nieuwste technieken: zonnepanelen, regenwater-recuperatie, vloerverwarming op gelijkvloers, ventilatiesysteem type D, 2 aircotoestellen, … Kortom, met deze woning ben je helemaal klaar voor de toekomst!

3. Herentals

In Herentals, provincie Antwerpen, botsen we op dit pand. Dit keer geen nieuwbouw villa, wel een gerenoveerd penthouse! Het penthouse is voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, koeling op warmtepomp en van een ventilatiesysteem type D. Met zo een systeem wordt de lucht automatisch af en aangevoerd via ventilatoren in de woning. Dat zorgt voor een uitstekende luchtkwaliteit in huis, levert je een hoge energiebesparing op en roept condensatievocht een halt toe. EPC-waarde? 28 kWh/m².

4. Kortenaken

Een BEN woning hoeft zeker niet altijd een strakke kubus zijn. Dat bewijst deze landelijke villa met een voorgerekende EPC-waarde van 17 kWh/m². De locatie, Kortenaken (Vlaams-Brabant), is ideaal voor mensen die houden van rust midden in de natuur. De woning kan perfect worden afgewerkt als kangoeroewoning of zorgwoning. Het gelijkvloers is volledig rolstoel toegankelijk. Natuurlijk kan het ook ingericht worden als een zeer ruime eengezinswoning.

5. Kortessem

In Kortessem, Limburg, vinden we dit kleinschalig project terug. Het project bestaat uit 5 moderne halfopen woningen met carport en fietsenberging. De energiezuinige BEN-woning is voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en een regenwaterput en komt uit op een EPC-waarde van 35 kWh/m².

6. Ingelmunster

Eindigen doen we in de regio waar we begonnen, namelijk West-Vlaanderen. In Ingelmunster staat deze uiterst moderne villa te wachten op nieuwe eigenaars. De woning werd gebouwd met oog voor kwaliteit en kent een extreem hoge afwerkingsgraad, wat gunstig is voor de EPC-waarde: 22.97 kWh/m². Niet alleen binnen, maar ook buiten kan je de gezelligheid opzoeken op het overdakte terras in de tuin.

Nog niet aan verhuizen toe maar wel op zoek naar hoe je je energiekosten zo laag mogelijk kan houden? Wij hebben 10 tips om je energiefactuur zo laag mogelijk te houden.

Share.