7 slimme plaatsen om spullen op te bergen

Share.

Je hoeft niet klein te wonen om efficiënte opbergruimte te kunnen waarderen. Het belangrijkste is dat de opbergruimte toegankelijk is zodat je niet eerst je trapladdertje moet bovenhalen of tien dozen moet verzetten voor je ergens bijkan. Wij geven je alvast 7 slimme opbergruimtes mee die je eenvoudig zelf kan toepassen!

1. Een salontafel met verborgen opslag

Wat er op het eerste zicht niet uitziet als een opbergstuk, is wel degelijk een hulp in huis. Dekentjes, laptop, pantoffels, … je kan ze allemaal wegstoppen op een plek waar je deze zaken ook vaak nodig zult hebben. Bezoek over de vloer? Alles is in een handomdraai weggestopt ;-).

2. Een boekenplank onder het bed

De ruimte onder het bed wordt helaas vaak verspild. Vooral in een kinderkamer kan deze ruimte heel wat te bieden hebben. Je kinderen spelen en lezen graag op hun slaapkamer, maar het speelgoed en de boekjes vliegen er in het rond waardoor de weg naar het bed soms op een hindernissen parcours begint te lijken. Opbergruimte onder het bed creëren is dus een ideale oplossing. Alles kan net voor het slapengaan  terug op zijn plaats gezet worden alvorens ze naar boven klauteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA Belgium (@ikeabelgium)

3. Een weerbestendige buitenbak

Geen grote garage of schuur? Dan kan het wel eens zoeken zijn naar een plekje waar je al die buitenspullen kan opbergen. Kussens vanop de buitenstoelen, buitenspeelgoed, … niet meteen de zaken die je in huis wil halen. Een weerbestendige buitenbak kan dan redding geven. Heb je wat meer middelen dan kan het inbouwen van een opbergruimte ook een leuk idee zijn, zo overleven de spullen zeker en vast de winter en heeft alles zijn vaste plaats.

4. Een lange kast onder de televisie

Laat de ruimte onder je televisie zeker niet verloren gaan. Velen kiezen voor een kastje iets breder dan de televisie, maar waarom zou je je kast niet doortrekken over heel de muur? Zo kan je alle digitale media, snoeren e.a. mooi opbergen. Praktische spullen in de kast, mooie spullen er op 😉 . Ideaal voor een rustig avondje TV.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA Belgium (@ikeabelgium)

5. Een ladesysteem onder het bureau

Wanneer je werkgever het toelaat, kies je nu en dan voor die 100% focus vanop je eigen plekje in huis. Al kan die plek wel al eens rommelig uitpakken: lijstjes die her en der liggen, papieren die opstapelen, … Net zoals op kantoor wil je ook thuis je werkdag kunnen afsluiten. Een ladeblok onder je bureau rollen helpt je daarbij. Je stopt er alles in weg en volgende keer kan je gewoon hervatten waar je gebleven was.

6. Een boekenkast met open en gesloten ruimtes

Een boekenkast met open en gesloten lades zorgt ervoor dat je zelf kan kiezen wat je in the picture zet. Niet alles oogt altijd even mooi. Een lade die je dan kan toetrekken is geen overbodige luxe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA Belgium (@ikeabelgium)

7. Een rekje aan de muur

Je wil geen aanrechtruimte in beslag nemen. Daar staan kruiden, kopjes en ander spullen vaak in de weg wanneer je aan het koken slaat. Een rekje aan de muur bespaart je ruimte en je kan er nog iets moois van maken. Het oog wil namelijk ook wat! 😉

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA Belgium (@ikeabelgium)

Heb jij nog leuke opbergtips? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook:

Ruim wonen in een klein appartement? Dat kan!

Bron: younghouselove.com

Share.