Zo ziet een appartement van 150.000 euro eruit in Vlaanderen

Share.

Met de nakende betonstop, de algemene vergrijzing van onze bevolking en steeds meer mensen die in de stad willen gaan wonen, zit de verkoop van appartementen in de lift. Dat betekent natuurlijk ook dat een appartement tegenwoordig iets meer kost dan pakweg 20 jaar geleden.

Vind je anno 2021 nog iets voor 150.000 euro? We onderzochten ons aanbod, en kunnen met zekerheid zeggen: jazeker! Bij deze alvast een overzicht per provincie, van oost naar west.

1. Provincie Limburg

Limburg wordt wel eens aanzien als de goedkoopste provincie om te wonen. Moet dus een eitje zijn om een appartement te vinden voor 150.000 euro, niet? Wel, in Leopoldsburg staat alvast een zeer lichtrijk hoekappartement van 81 m² te koop voor amper 135.000 euro. Pal in het gezellige centrum, met balkon, in een straat met de ronkende naam Bevrijdingsplein.

> Bekijk de woning

Nog goedkoper? Het kan! En nog wel in het centrum van de oudste stad van België ook. In Tongeren vinden we dit knusse en moderne dakappartement van 60 m² met grote open leefruimte, ingebouwde kasten, aparte slaapkamer en alle voorzieningen. Dit appartement kan voor 125.000 euro het jouwe zijn.

> Bekijk de woning

2. Provincie Antwerpen

Iets vinden in stad Antwerpen voor 150.000 euro? Het kan! Dit gezellige appartement van 55 m² ligt verscholen in een groene oase van rust en privacy in de Lange Lozanastraat. Prijskaartje? Amper 145.000 euro. Ongelofelijk eigenlijk, als je ook nog eens weet dat het appartement volledig bemeubeld is!

> Bekijk de woning

Op de kop 150.000 euro: dit letterlijk kleurrijke appartement van 60 m² in het centrum van Grobbendonk in de stille Kempen. Inclusief ruime en lichtrijke leefruimte en open keuken met reeds geïnstalleerde toestellen. Hier leef je ook binnen letterlijk in het groen! 😉

> Bekijk de woning

3. Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant de duurste provincie van het land? Niet als je redelijk oostelijk blijft. Zoals in het pittoreske Diest, waar je in de Koning Albertstraat (dé winkelstraat) dit leuke duplexappartement van 65 m² vindt voor 130.000 euro. Prachtig afgewerkt, we zijn vooral fan van de vele houten accenten. En zoals zo vaak in het hart van een stad, kom je hier terecht in een kleine residentie met weinig gemeenschappelijke kosten.

> Bekijk de woning

Iets verderop in Tienen vinden we dit gezellige hoekappartement van 73 m² mét garagebox. Niet dat je de auto er heel vaak moet uithalen als je niet wil, want het appartement ligt op fietsafstand van het centrum van Tienen. Ook hier valt de leuke combinatie tussen hout en moderne tegels op. Zou het iets typisch voor de regio zijn? Kostprijs: 145.000 euro.

> Bekijk de woning

4. Oost-Vlaanderen

Gent te duur om iets te kopen? Zoek het dan 10 km verder in Waarschoot. Voor slechts 148.000 euro krijg je er dit gezellige, moderne en mooi onderhouden gelijkvloers appartement van 85 m². Boordevol natuurlijke lichtinval en inclusief een ruim terras aan de achterzijde. En de garagebox? Die is ook hier inbegrepen in de prijs!

> Bekijk de woning

Een penthousegevoel voor maar 130.000 euro: in Dendermonde kan het. Het adembenemende uitzicht over de Dendermondse skyline en natuur vanop het ruime terras krijg je er zomaar bij. De afzonderlijke kelder, afgesloten keuken en slaapkamer ook. En als je zo hoog zit, heb je bijna standaard een uitstekende natuurlijke lichtinval.  Met 56 m² is het een van de kleinere appartementen die we hier laten zien, maar maakt dat uit als je elke dag met zo’n uitzicht kan opstaan?

> Bekijk de woning

5. West-Vlaanderen

Last but not least: West-Vlaanderen. En dat je werkelijk overal een appartement voor 150.000 euro kan vinden, bewijzen we door tweemaal naar het zeetje te trekken. Op de Zeedijk (!) in Middelkerke vind je er zelfs eentje voor 120.000 euro. Een kleine studio van 25 m² en geen zeezicht, akkoord. Maar wel met een fantastisch zicht op de achterliggende duinen, een zuidgericht terras en een mooi gerenoveerd open interieur. En als je de zee wil zien, moet je gewoon het gebouw uit wandelen!

> Bekijk de woning

Een appartement van 70 m², nog geen 10 jaar oud, op enkele passen van de oude vismijn in Zeebrugge. Twee slaapkamers, inkomhal en zuidgericht terras inclusief. Voor maar 139.000 euro? Om af te sluiten vonden we misschien wel het grootste koopje op onze website. Kochten wij dit, we zouden elke dag verse kabeljauw uit de vismijn op tafel zetten. En jij? Vertel ons je favoriete appartement in de comments, of laat ons weten als je nog een groter koopje vond!

> Bekijk de woning

Auteur: PJG

Share.