7 ‘life hacks’ die het onderhoud van je woning supersimpel maken

Share.

Een slimme oplossing voor een vervelend probleem: dat is een life hack. Je vereenvoudigt je leven, bespaart een hoop geld en maakt er indruk mee bij je vrienden. Ook in je huishouden zijn er heel wat life hacks die op jou liggen te wachten.

1. De magische magneet

Een magneet is een klein wondermiddel in alle chaos. In je badkamer hangen je pincet, nagelknipper en haarspelden ordelijk op hun plek. In je keuken kleeft je messenset aan een magneetstrook. En bierflesjes gaan aan de magneet in je koelkast. Zo pluk je je pintje letterlijk uit de koelkast!

2. Haal het kind in jezelf naar boven

Met een vaste plek voor sleutels en oplaadkabels bespaar je elke dag tijd. Wat dacht je van een Lego-kunstwerk? Je scoort driemaal: het is een trendy sleutelhanger, een handige kabelhouder en een kleurrijke gadget. Er zijn nog tal van andere manieren om je kabels ed. op te bergen.

3. Een eigen plekje voor zeepflesjes

Zet jij ook je shampoo, douchegel en conditioner op de badrand? Je bent niet de enige die dan wel eens zucht als er moet gepoetst worden. Hang ze met een haakje op aan je douchestang of gebruik een mand om alle producten te ordenen.

4. Laarzen aan de haak

Schoenen en laarzen leiden vaak een eigen leven in je opbergruimte: je krijgt het er amper stofvrij. Hang ze daarom op. Je kiest makkelijker je outfit, je laarzen blijven in model en je neemt stof af in een handomdraai.

5. Een rek op maat

Kruidenrekjes vind je in de meeste woonwarenhuizen. Koken wordt dan een stuk praktischer. Zo’n rekje kan je ook voor andere potjes gebruiken, zoals je nagellak-collectie. Handig!

6. Afstandsbedieningen onder controle

Slingeren jouw afstandsbediening voor tv, decoder en stereo en je controllers van Playstation, Xbox of Wii ook rond in je woonkamer? Geef ze een eigen plek in je tv-meubel dankzij … velcro! Let wel: bevestig bij voorkeur de zachte kant aan je afstandsbediening.

7. Pvc-buis in huis

Pvc-buizen worden doorgaans mooi weggewerkt. Onterecht! Wat dacht je van een handige opberger voor haardroger en stijltang? Kleinere exemplaren gebruik je dan weer om borstels en tuinmateriaal keurig op te hangen. Je kan ze ook langs de binnenzijde van je kastjes verwerken als je je spullen toch liever uit het zicht hebt.

 

Share.