Deze 5 prachtige herenhuizen staan nu te koop in Antwerpen!

Share.

Een grote statige woning met hoge plafonds en vaak nog tal van authentieke elementen aanwezig. Bovendien vaak terug te vinden op een toplocatie in de stad. We hebben het over, jawel, een herenhuis! Vraag jij je ook vaak af wat er achter die indrukwekkende gevel schuilt? Wij zochten er 5 uit die momenteel te koop staan, zo kan je samen met ons binnengluren 😉 .

1. Oude stadscentrum

Het eerste smaakvolle herenhuis ligt in het hart van de oude stad met zicht op de ingang van de handelsbeurs. De woning met een oppervlakte van 211 m² biedt de mogelijkheid om op de gelijkvloerse verdieping een vrij beroep uit te oefenen of commercieel in te richten. Op de eerste verdieping is er een extra salonruimte met een sfeervolle haard, de ruimte geeft je ook toegang tot het royale terras mét veel privacy. Voor € 1.050.000 kan deze parel van jou zijn!

2. Herenhuis met handelsruimte

Dit herenhuis met polyvalente gelijkvloers is gelegen in het populaire 2060, in een doodlopende straat vlakbij het station. Het handelsgelijkvloers van maar liefst 100m² kan polyvalent gebruikt en ingedeeld worden. De karaktervolle houten vloer is bewaard gebleven. In combinatie met hoge plafonds en een kerker word je in deze woning overladen met licht. Voor € 429.000 heb je deze woning mét dakterras in Antwerpen.

3. Herenhuis uit de 19e eeuw

Dit 19e eeuwse herenhuis trekt meteen de aandacht met haar origineel bewaarde houten inkomdeur met ijzeren waaier. De klassiek beklede trap die een centrale positie inneemt in het huis deelt de eerste verdieping op in twee tussenverdiepingen. Het rijkelijke marmer geeft de woning een strakke uitstraling en laat zien dat kwaliteit voorop stond bij de renovatie.  Van thuis uit werken? Met 400 m² aan bewoonbare oppervlakte is er zeker wel een plekje vrij! Je moet er wel even € 2.300.000 voor neertellen.

4. Herenhuis met grote stadstuin

We reizen door naar Zurenborg waar we dit charmant herenhuis met 4 slaapkamers en tuin terugvinden. De eetkamer laat je twijfelen of je nu binnen of buiten zit. Als het raam opengaat wordt de tuin via de veranda in 1, 2, 3 het verlengstuk van de lichtrijke leefruimte. Met een tuin van 48 m² zit je hier wel boven verwachting van wat je meestal onder een stadstuin verstaat. Kostenplaatje? € 615.000

5. Instapklaar herenhuis

Deze instapklare herenwoning werd gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen, hoogwaardige materialen en bovendien ook respect voor het milieu. Zo is de woning voorzien van o.a. zonnepanelen en een laadpaal. € 1.390.000 is er nodig om van deze statige herenwoning met 4 zeer ruime slaapkamers en 2 ingerichte badkamers eigenaar te worden. Veel kleren om op te bergen? Dan is de dressing vast en zeker iets voor jou!

Zie jij jezelf wonen in één van deze herenhuizen of heb je er nog een ander gespot? Laat het ons weten in de comments! 🙂

Share.