5 redenen waarom je niet hoeft te wachten tot na de zomer om je woning te verkopen

Share.

Woningen worden het hele jaar door op de markt gezet. Maar je thuis verkopen tijdens de zomermaanden brengt een paar voordelen met zich mee waar je misschien nog niet aan gedacht had. Twijfel je of je moet wachten tot na de zomer om je woning te verkopen? We vertellen je graag waarom dat niet nodig is.

Er kunnen meer bezoekers over de vloer komen

Bij sommige mensen leeft het idee dat je woning in de zomer verkopen geen goed idee is. Geïnteresseerde kopers zouden in de zomer enkel aan vakantie denken en kandidaat-kopers die op reis zijn in het buitenland zouden je zoekertje missen. Maar dat is niet het geval. Wie van plan is om een woning te kopen, blijft ook in de zomer Zimmo afspeuren. Vakantieplannen of niet, geïnteresseerde huizenjagers zullen je zonder twijfel contacteren wanneer ze interesse hebben.

Meer zelfs, in de zomer kunnen er meer bezoekers over de vloer komen tijdens de optimale bezoekmomenten. In de zomer zijn de dagen niet alleen warmer en zonniger, maar ook veel langer. ’s Winters kunnen bezoekers de woning daarom vaak niet in het daglicht bezoeken. Geen natuurlijke lichtinval, enkel artificieel licht en dus geen ideale omstandigheden om je woning te doen schitteren. Tijdens de zomermaanden laat de zonsondergang op zich wachten en heb je dat probleem niet. De woning baadt dan in het licht en komt helemaal tot zijn recht.

Lees ook: tips om je woning te verkopen.

De foto’s zien er beter uit

Een stralend zonnetje, een helderblauwe lucht en dus veel lichtinval. Het zijn de ideale omstandigheden voor uitstekende foto’s van je woning. En goeie foto’s die lokken extra veel bezoekers. Wie wil nu geen lichtrijke woning kopen waar het altijd zomer lijkt?

Verkoop je woning in de zomer en zet je tuin in de kijker als dé plek om nieuwe herinneringen te maken. Foto: woning in Merelbeke.

Lees ook: tips om goede foto’s van je woning te maken.

Je verkoopt een gevoel

Wie zijn woning verkoopt in de zomer, kan uitstekend inspelen op het gevoel van de kandidaat-kopers. Tijdens de zomer zijn kandidaat-kopers ontspannen, ze hebben vakantie en mogelijk reisplannen. Mensen zijn een stuk vrolijker wanneer het warm is en de zon schijnt. En van dat positivisme kan je als verkoper zeker gebruik maken.

Die mooie tuin of dat gezellige balkon? Ideaal voor een barbecue of een zomers aperitiefje. Heb je plaats voor een paar ligstoelen? Dan kan je de buitenruimte ook verkopen als een vakantiebestemming op zich. Maar ook binnenshuis kan je inspelen op dat zomerse vakantiegevoel. Zorg voor frisse kleuren, een boeket bloemen en laat zoveel licht binnen als mogelijk. Een lichtrijke en netjes opgeruimde woning ziet er ook veel ruimer uit dan een donkere, volgepropte woning. Extra puntjes bij geïnteresseerde kopers!

Onze toptip: wie een bezoekdag organiseert op een zomerse dag, kan bijvoorbeeld schijfjes watermeloen, een glas frisse cava of een kleurrijke en alcoholvrije cocktail voorzien. Zo haal je het meeste uit die vrolijke, zomerse sfeer.

De tuin ziet er beter uit

Verkoop je een woning met een tuin? Dan is verkopen in de zomer een uitstekend idee. De haag die de tuin scheidt van de buren is helemaal groen, de bomen in de tuin voorzien een verfrissende schaduw en de geurende bloemen toveren vanzelf een glimlach op het gezicht van de bezoekers. Op het terras of het balkon zien kandidaat-kopers zich zonder twijfel al zomerfeestjes organiseren. Nog voor ze een bod uitbrengen, plannen ze al hun eerste barbecue.

In de winter heb je weinig aan een tuin, maar in de zomer is het misschien wel de grootste troef van het huis. Zorg er zeker voor dat het gras recent gemaaid is, haal verwelkte bloemen weg en zorg ervoor dat er geen onkruid te bespeuren is. Je wil kopers natuurlijk vooral doen denken aan de voordelen van een tuin. Dat een tuin ook onderhouden moet worden, laat je ze beter even vergeten.

Nog een tip: neem de kopers pas op het einde van de rondleiding mee naar de tuin. Je sluit zo af met een klepper. Die zomerse tuin kan twijfelaars over de streep trekken om een bod uit te brengen.

Je woning verkopen in de zomer? Zet lichtrijke ruimtes in de kijker, zoals bij deze woning in Gent.

Je kan extra troeven van de woning benadrukken

Een woning verkopen in de zomer heeft nog een voordeel. Je kan bijzondere troeven van de woning extra onderstrepen. Heb je een aircosysteem geïnstalleerd? Dan kan je daarmee uitpakken tijdens de zomer. Is je huis goed geïsoleerd? Dan nodig je de kandidaat-kopers uit in een frisse woning. Dat extra comfort zal hen ongetwijfeld bijblijven.

Kortom, je woning verkopen in de zomer is zeker een goed idee. Je huis ziet er aantrekkelijker uit, de tuin is in topvorm en kandidaat-kopers zullen zich snel thuis voelen. Redenen genoeg om niet te wachten tot na de zomer om je woning te verkopen.

Hoofdfoto: Huis te koop in Gent

Share.