8 middeltjes om muggen te verjagen

Share.

Het minst leuke aan de zomer? De muggen, met stip op één. Het gezoem houdt je ’s nachts uit je slaap, en als ze prikken dan krab je jezelf uren aan een stuk. Gelukkig kun je ze met enkele simpele trucjes op een afstandje bewaren, en dat is niet eens zo moeilijk.

1. Een teentje look

De zomer is het moment bij uitstek om de barbecue aan te steken. Maak je salades met een lekkere lookdressing, of geef je vlees een extra toets door het te kruiden met verse look. Als je veel look eet, dan komt er een beetje lookolie uit je poriën. En laat net dat iets zijn waar muggen absoluut geen fan van zijn, in het algemeen zijn muggen geen fan van sterke geuren. Het enige nadeel: de geur. Het houdt niet alleen de muggen op een afstand, maar ook de mensen om je heen ;-).

2. Citronellakaarsen

Een van de meest populaire manieren om de muggen te verjagen: citronellakaarsen. De essentiële olie in de kaars verspreidt een heerlijke geur door het huis. Eentje waar de muggen niet dol op zijn. Volledig natuurlijk, en een echte sfeermaker dus.

3. Een straaltje wind

Muggen zijn zeker niet de beste vliegers, dus een straaltje wind kan ze helemaal uit hun koers brengen. De oplossing? Een kleine ventilator in de woonkamer, de keuken of de slaapkamer. Zo maken muggen geen schijn van kans. Nog een tip: richt de ventilator niet op je gezicht of je lichaam – dat kan je nachtrust verstoren, tenzij je natuurlijk het gevoel wil dat je ergens op een strand ligt 😉 .

4. Een scheutje azijn

We zeiden het eerder al, muggen houden niet van heel erg sterke geuren. Azijn is dus ook een natuurlijk alternatief dat kan worden ingezet. Zet een kommetje met een scheutje azijn op tafel of op de vensterbank, en klaar.

5. Kleine plasjes

Dat water muggen aantrekt, weet inmiddels iedereen. Ook in huis zoeken muggen stilstaand water op. Een vaas met bloemen of een drinkbakje van de hond is al aantrekkelijk genoeg. Vergeet niet: water is ook de perfecte plaats voor muggeneitjes. Als je pech hebt, neemt het aantal muggen in huis dus alleen maar toe. Maak je vaas op tijd en stond helemaal leeg en zet het drinkbankje van je viervoeter daarom buiten, let er wel op dat je trouwe viervoeter hier wel altijd op zelfstandige basis aan kan! 🙂

6. Lavendel

Het is heerlijk vertoeven in de Provence, maar niet voor muggen. Lavendel is niet echt hun ding. Wikkel daarom een paar lavendelbloemetjes in een stukje stof en verspreid die in het hele huis. Ook leuk: vliegen en motten blijven door de sterke geur eveneens op een afstandje.

7. Vitamine B

Het klinkt gek, maar vitamine B zou je lichaamsgeur veranderen. En je lichaamsgeur, dat is waar muggen van houden. Eet dus voldoende vlees en lekkere broodjes als je gaat barbecueën, of probeer het met vitaminepilletjes. Hoewel dit niet wetenschappelijk bewezen is, geven we wel graag deze natuurlijke alternatieven om muggen te weren mee. De volgende tip is er namelijk eentje die je liever niet elke dag doet.

8. De muggenspray

Het is misschien niet de meest gezonde manier om de muggen te verjagen, maar wel uitermate doeltreffend. Als je het niet dag in dag uit gebruikt, dan is er zeker niets aan de hand. Let wel: het middel werkt alleen op plaatsen die je insmeert of inspuit. Vergeet dus geen enkel plekje, anders heeft het weinig zin.

Auteur: EM

Share.