7 tips om je woning succesvol in te richten

Share.

Je interieur inrichten, dat doe je het best op een doordachte manier en met de nodige aandacht voor efficiëntie. Je wil namelijk je beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Daarvoor hoef je niet per sé de hulp van een interieurarchitect in te roepen. Met de onderstaande tips en tricks wordt jouw interieur een echte topper.

1. Decoratie, decoratie, decoratie

De juiste decoratie doet wonderen voor je interieur. Geen of weinig inspiratie? Blader dan eens door een woonmagazine of neem een kijkje op Pinterest of Instagram. Je vindt gegarandeerd leuke elementen die je interieur naar een hoger niveau tillen. Blijf wel trouw aan je eigen stijl.

2. Iedereen houdt van groen

Planten en bloemen brengen een ruimte echt tot leven. Zelfs een kleine vetplant kan heel wat betekenen in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Bovendien betekent groen niet alleen extra sfeer. Planten zuiveren ook nog eens de lucht en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Ons advies? Ga voluit voor groen als decoratie-element, varieer en geniet.

3. Gebruik kleur in je voordeel

Met ruimtelijkheid kan je spelen. Dat gaat zelfs heel simpel: een kleine ruimte lijkt meteen veel groter als je lichte kleuren gebruikt voor de muur, het plafond en de vloerbekleding. Aangename, lichte kleuren zoals wit en pasteltinten hebben een vergrotend effect en zijn visueel erg aangenaam. Deze 3 kleuren zijn zeker het proberen waard in huis!

4. Het oog wil ook wat

Een mooi, maar sober en eenvoudig interieur is weinig prikkelend. Gelukkig maak je met een paar kleine ingrepen je interieur heel wat interessanter. Dat doe je door te zorgen voor visuele afwisseling. Kussens op de zetel, een tapijt op de grond, sierlijke schouwomlijsting … Het zijn eenvoudige manieren om diepteverschillen te creëren en een visueel prikkelend plaatje te verkrijgen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door PLEK (@plekshop.be)

5. Multifunctionele meubels to the rescue

Wil je je interieur succesvol inrichten? Dan doe je er goed aan om te investeren in meubels die zowel mooi als functioneel zijn. Een plooibureau, bijvoorbeeld, biedt een praktisch werkstation als er werk verzet moet worden, en verdwijnt netjes terug in de muur als je klaar bent. Het gemak van een bureau in huis, en toch zeeën van plaats. Dit exemplaar heb je dan weer in geen tijd opgebouwd of afgebroken. Iets voor jou?

6. Bezint eer ge begint

Grote ingrepen op til? Experimenteer eerst met plannetjes en foto’s. Met papier, pen en schaar dus. Je zal snel zien welke ideeën overeind blijven en welke toch niet zo briljant blijken. Je kan volop experimenteren en uitproberen, en dat zonder gevolgen. Werk je liever online? Met deze 10 gratis online tools kan je eenvoudig je interieur visualiseren.

7. Je eigen toets

Wat je niet mag vergeten: je interieur is een verlengstuk van je persoonlijkheid. Kopieer dus niet klakkeloos toonzaalinterieurs. Daarin wonen namelijk geen echte mensen. Ga op zoek naar elementen die uiting geven aan je interesses, passies en hobby’s. Zo maak je je interieur helemaal ‘jij’.

Zo zie je maar: je woning succesvol inrichten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Hoe pak jij het aan? Laat het ons weten

Share.