In deze 6 woningen betaal je bijna niets voor je energieverbruik

Share.

Nu de energieprijzen de hoogte invliegen krijgen we langs alle kanten tips om ons energieverbruik te verlagen. Een bijna energie-neutrale woning (BEN) klinkt dan als muziek in de oren. Deze verbruikt weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die dan toch nodig is wordt grotendeels uit groene energiebronnen gehaald. Wij maakten een selectie van 6 mooie én energiezuinige woningen die momenteel te koop staan!

1. Mol

In de provincie Antwerpen, meer bepaald in Mol, vinden we deze moderne halfopen bebouwing terug. Dit pand werd gebouwd in 2021 in een rustige en kindvriendelijke staat. Door de zeer goede isolatie, warmtepomp en ventilatie c+, past deze woning perfect in het rijtje. Met 26 kWh/m² kan je spreken van een super energiezuinig woning. Je telt er 335.000 voor neer.

2. Brussel

We reizen door naar Brussel. Waar in 2021 dit trendy appartement werd opgeleverd met aandacht voor energiezuinigheid dankzij o.a. de zonnepanelen en regenwatertank. Goed voor een EPB A met een EPC waarde van 30 kWh/m². Vraagprijs: 515.000 euro

3. Neerpelt

In Neerpelt, provincie Limburg, botsen we op deze duplex.  EPC-waarde? 24 kWh/m². Je moet wel nog even wat knopen doorhakken, de woning komt namelijk casco, je beslist dus naar eigen smaak en budget hoe de woning zal worden afgewerkt. De zonnepanelen, verwarmingsinstallatie, ramen ed. zijn wel al geïnstalleerd. Vraagprijs? 340.000 euro.

4. Engelmanshoven

We blijven nog even in de provincie Limburg, in Engelmanshoven, vlakbij Sint-Truiden. Deze eengezinswoning wacht op nieuwe eigenaars. De woning, met een vraagprijs van 415.00 euro, is voorzien van het maximum aan hernieuwbare energie . Warmtepomp met vloerverwarming, 300 liter boiler en 24 zonnepanelen die werken met optimizers zodat er geen opbrengst- of vermogensverlies is. Het ventilatiesysteem en de regenwaterput maken het plaatje compleet.

5. Desselgem

In Desselgem, West-Vlaanderen, vinden we deze nieuwbouw villa terug. Met een EPC van slechts 12 kWh/m² scoort deze woning uitermate goed. Je telt voor deze energiezuinige BEN-woning 435.000 euro neer. Je portemonnee zal je later dankbaar zijn in dit geval.

6. Hechtel-Eksel

Eindigen doen we in de regio waar we eerder al halt hielden, namelijk Limburg. In Hechtel staat deze bijzondere villa. De woning werd gebouwd in 2019, in een zeer rustige, doodlopende straat. Het groot terras dat grenst aan de leefruimte met een groot schuifraam, geeft je een oase van rust. En niet alleen dat zal je rust geven, met een EPC waarde van 27 kWh/m² zullen de stijgende energieprijzen je wellicht ook al minder stress bezorgen. Kostenplaatje? 435.000 euro!

Nog niet aan verhuizen toe maar wel op zoek naar hoe je je energiekosten zo laag mogelijk kan houden? Wij hebben 10 tips om je energiefactuur zo laag mogelijk te houden.

Share.