Laat je huis lekker ruiken in 5 minuten

Share.

Niemand houdt van vieze geuren in huis. Zet daarom regelmatig de ramen open om de kamers te laten luchten. Maar wat kun je nog meer doen om je huis te vullen met heerlijke geuren? Geen tijd om er stevig in te vliegen met tal van schoonmaakproducten? Met deze 10 slimme tips laat je je huis heerlijk ruiken zonder veel moeite.

1. Aromabranders

Poets jij niet graag wekelijks je hele huis? Dan is een aromabrander echt iets voor jou. De brander heeft bovenaan een bakje voor essentiële oliën. Door middel van een waxinelichtje wordt het water met de olie verwarmd en zo wordt de geur verspreid.

2. Geurkaarsen

Ideaal om het gezellig te maken: glazen potjes gevuld met kaarsen in alle kleuren en geuren. Kaarsen zijn heus niet alleen een winteraccessoire. Er bestaan ook lekkere lentegeuren die meteen het zonnetje in huis halen. Je vindt ze aan betaalbare prijzen in winkels zoals Kruidvat, Blokker, Casa of Ikea. Ook het gekende interieurmerk Serax heeft een toffe designcollectie geurkaarsen en –stokjes.

3. Geurstokjes

De meest gekende geurstokjes zijn ongetwijfeld die van Rituals. Je weet wel, die lange stokjes in een hoge, glazen vaas. Ze blijven de hele dag door lekker ruiken en je kunt ze gemakkelijk verwisselen. Zo varieer je zelf met verschillende geuren zo vaak je wilt. Ook Yankee Candle heeft een nieuwe collectie aan “Reed diffusers”, deze geurstokjes zitten niet in een vloeistof waardoor het geen knoeiboel wordt wanneer je kat (of jijzelf) ze omstoot.

4. Kamerspray

Een vierde oplossing zijn kamersprays. Dit is een soort interieurparfum om de ruimte op een natuurlijke en stijlvolle manier weer heerlijk te laten ruiken. Enkele keren verstuiven doorheen de kamer en de frisse geur komt naar boven.

5. Kruiden

Haal de geur van kruiden in huis. Ze maken niet alleen je gerechten pittiger, maar laten je huis ook fris ruiken. Zet bijvoorbeeld eens een pannetje kokend water op het vuur met een takje rozemarijn erin. De kruidige geur zal zich meteen door huis verspreiden.

6. Stofzuiger met wasmiddel

Wist je dat … je de heerlijke geur van waspoeder doorheen het huis kunt verspreiden met een stofzuiger? Stofzuig eerst wat lekker ruikend waspoeder op voor je de kamer onder handen neemt en klaar is kees!

7. Borden op de verwarming

Plaats enkele diepe borden op de verwarming en vul ze met schoonmaakazijn. Door de verdamping verdwijnen alle vieze luchtjes uit je huis. Eventueel kun je er nog wat citroenolie aan toevoegen, voor een extra touch.

8. DIY: Zeepketting

Een leuk knutselidee om samen met de kids te doen: maak zelf een zeepketting. Verzamel alle restjes zeep en maak de stukjes even groot tot bijvoorbeeld een klein vierkant. In het midden maak je een gat om er een touw doorheen te rijgen. Vrolijk de ketting op door bedels of kralen af te wisselen met de blokjes zeep. Op deze manier heb je een leuk accessoire voor in de kamer én het ruikt lekker.

9. De truc met sinaasappels

Heb je nog wat sinaasappels en kruidnagels in de keuken liggen? Prik dan wat kruidnagels in de sinaasappel en hang deze op in het toilet als een natuurlijke luchtverfrisser. Lekker creatief!

In dit filmpje maak je in 1 minuut een sinaasappelkaars…

10. Kattenbakvulling

Om nare geurtjes in de vuilnisbak te vermijden, kun je de bodem van de vuilnisemmer vullen met een laagje kattenbakvulling. De kattenbakvulling absorbeert de slechte geuren.

Auteur: KCL

Share.