5 tips voor een Scandinavisch interieur!

Share.

Puur, sober en minimalistisch, maar toch héél gezellig: de Scandinavische woonstijl is al jaren een absolute topper in de interieurwereld. En dat is makkelijk te verklaren: hij is even mooi als tijdloos. Bovendien past hij in ieder huis, mits je het goed aanpakt.

5x zo pas je de Scandinavische woonstijl toe:

1. Een zee van licht

Tijdens de winter kan het erg donker worden in het noorden van Europa. Om het daglicht ietwat na te bootsen, gebruiken onze noorderburen vaak koele kleuren, zoals hemelsblauw en zuiver wit. Deze kleuren weerspiegelen het licht, en kunnen zowel op je muren als in je meubels verwerkt worden. Ook lampen en kaarsen spelen een belangrijke rol in de Scandinavische woonstijl.

2. Wit als rode draad

Wit is maar saai? Mooi niet. Het vormt de ‘rode’ draad in de woonstijl en past perfect bij de luchtige Scandinavische joie de vivre. De kleur combineert bijzonder goed met houten accenten, die tegelijk heel typerend zijn voor de Scandinavische stijl. Want geen stijl leunt zo dicht tegen de natuur aan als die van de Scandinaviërs. Van houten meubels, zoals een gezellig krukje en een robuuste eettafel, tot een grote imposante houten kast en accessoires.

3. Prettig én praktisch

Back to basics is een eigenschap helemaal op het Scandinavische ‘interieur’lijf geschreven, en dat maakt de stijl ook zo populair. De Scandinavische look heeft geen franjes, versieringen of andere modieuze decoraties nodig. Je huis moet aanvoelen als een thuis, een plek waar geleefd en geliefd wordt. Design is mooi, maar het moet bovenal praktisch blijven!

4. Aandacht voor accessoires

Witte muren: check. Houten accenten: check. Nog een belangrijke pijler binnen de Scandinavische woonstijl? Accessoires! Plaids, dekentjes, wat kunst aan de muur, en je hebt in geen tijd die Scandinavische gezelligheid in huis!

5. Oud en nieuw

Wil je je aan de stijl wagen? Leuk. En helemaal fijn is: je hoeft je oude meubels en items niet uit het huis te bannen als je toe bent aan een frisse wind. Juist die mooie mix van oud en nieuw maakt het interieur zo charmant. Scandinavische meubels mogen dan wel duur ogen, ze hoeven dat niet per se te zijn. Investeer in enkele meubels waar je nog jaren gek op blijft, en wissel regelmatig af met accessoires als je het gevoel hebt weer iets anders te willen. Het mag allemaal!

Share.