Waarom je huis in de lente verkopen een goed idee is

Share.

Je woning verkopen is vaak geen eenvoudige opdracht. Er komen heel wat zaken bij kijken waar je je misschien liever niet mee bezighoudt. Je huis op korte tijd verkocht krijgen, zou dat al veel gemakkelijker maken. Een goed moment om je woning op korte tijd te verkopen? De lente! We leggen je in een paar stappen uit waarom.

Huizenzoekers hebben tijd

Tijdens de kerstperiode gaan huizenzoekers minder actief op zoek naar een woning. Het is dan niet alleen donker en koud buiten, maar veel mensen zijn druk bezig met de feestdagen. Tijdens de zomermaanden zijn er dan weer heel wat huizenzoekers op vakantie. Wanneer ze die vakantie niet aan het voorbereiden zijn, houden ze zich misschien wel bezig met het aankomende nieuwe schooljaar.

Waarom je dan best voor de lente kiest? Mensen tekenen hun verkoopovereenkomst graag in het voorjaar, zo kunnen ze intrekken wanneer de zomervakantie aanbreekt.

Positief voor jou als verkoper: er zijn dan ook meer kopers op de markt, hierdoor kan het dat je je woning sneller én aan een hogere prijs verkocht krijgt.

Groen, zonnig én licht

Het goede weer en de langere dagen, maken de lente dé ideale periode om je huis van zijn beste kant te tonen. De natuur aan je woning staat in volle bloei en geeft misschien wel net dat extraatje. Dat de dagen langer licht zijn, zorgt er trouwens ook voor dat je woning langer een natuurlijke lichtinval heeft. En laat ons eerlijk zijn, de zon doet ook nog eens wonderen!

Tip: Zet een boektje op je (salon)tafel. Zo breng je de lente ook nog eens binnen in huis!

Lenteschoonmaak

De lente is ook nog eens hét ideale moment voor een opknapbeurt. Maak van het goede weer gebruik om je huis nog eens goed op te ruimen en tot in de puntjes schoon te maken. Niets is zo aantrekkelijk als een proper huis. Dat zal niet enkel opvallen op de foto’s die je online toont van je woning, maar ook kopers die naar je woning komen kijken zullen sneller geneigd zijn om een bod te doen. 

Deze artikels vind je misschien ook interessant

Share.